Jak na věc


křenová pěna

Silvestrovské pohoštění trochu jinak - připravte si crostini!

    Smícháme křen s majonézou. Do křenové majonézy přidáme na nudličky nasekanou šunku nebo salám. Přidáme nasekaná vejce uvařená natvrdo. Dobře promícháme. Získanou pomazánku mažeme na dosti silné plátky veky. Nahoru nasypeme rozsekanou petrželku nebo poklademe na nudličky nakrájenou kapii.
    Čerstvý křen oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle (pracujeme rychle, aby křen nezhnědl). Křen osladíme cukrem, lehce okyselíme octem a podle potřeby přisolíme. Vmícháme ho do uvařené hotové omáčky, podle potřeby ji ještě dochutíme (solí, octem nebo cukrem) a dále již nevaříme. Křenovou omáčku podáváme k vařenému hovězímu nebo uzenému masu.
    Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    2 V hrnci rozpusťte máslo a zaprašte moukou. Míchejte zhruba 2 minuty, až jíška zpění, zbělá a rozvoní se. Zalijte 1,6 l vývaru z masa a polovinou smetany, osolte a rozšlehejte. Vařte 15–20 minut a občas promíchejte.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!


Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme oloupanou a jemně nakrájenou cibuli a necháme ji za stálého míchání zpěnit. Zaprášíme ji moukou a opět za stálého míchání ji zvolna na mírné ohni opražíme, až vznikne světlá voňavá jíška. Zalijeme ji studeným vývarem a dobře rozšleháme metličkou, aby v omáčce nezůstaly žmolky. Omáčku osolíme, za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme 10 minut. Pak do omáčky přimícháme smetanu a vaříme ještě dalších 10 minut. Pak vše rozmixujeme a dále zvolna vaříme, dokud omáčka není hezky krémová a hustá.
    3 Mezitím oloupejte čerstvý křen a nastrouhejte ho najemno. Polovinu přidejte do omáčky a vařte 2 minuty, abyste do ní dostali všechnu jeho chuť. Je-li málo aromatický, musíte ho ještě přidat. Záleží na síle křenu, intenzita štiplavosti je u každého kousku trochu jiná. Někdy vám bude stačit jenom zmíněná polovina množství strouhaného křenu, jindy budete muset použít celou dávku. Pokud použijete pouze polovinu, druhou můžete podávat například s pečeným kolenem nebo ji použít při přípravě křenových bramboráků.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    4 Omáčku můžete přecedit přes cedník, jako to dělají v Lokálu, nebo nechat s kousky křenu, jako jsme to udělali my. Dotáhněte cukrem a solí podle chuti. Nakonec zjemněte kousky vychlazeného másla a zbylou smetanou a už nevařte. Podávejte s uvařeným masem a houskovými knedlíky.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
200
9984
cache: 0024:00:00