Jak na věc


hráškový krém z mraženého hrášku

Jak na přepuštěné máslo? (+ kuřecí miniřízečky)

    Na lžíci másla zpěňte šalotku a opékejte ji asi minutu. Přilijte 100 ml horkého vývaru a na středním plameni ho nechte odpařit. Opět přilijte dalších 100 ml vývaru a znovu ho nechte odpařit.2
    Jednoduchý hráškový krém Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
    Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
     Cibuli nakrájíme na kostičky a v hrnci smažíme na másle asi 5 minut než zesklovatí. Poté přidáme polovinu hrášku, osolíme, opepříme a ještě chvíli restujeme jen aby cibulka nezhnědla. Zalijeme vodou a přidáme bujón.
    Miska vyloupaného hrášku cca 3 dcl 3 lžíce vašeho oblíbeného oleje (já použila z vinných jadýrek) šťáva z ½ citronu a kůra2 stroužky česneku1 cm oloupaného zázvoru1 jarní cibulka3 lžíce tahinisůl
    I s vylupováním hrášku zvládnete přípravu během pár minut. Stojí za to vyzkoušet místo klasiky s cizrnou, obzvláště v letní hráškové sezoně.Vyloupejte hrášky, očistěte a najemno nakrájejte jarní cibulku, oloupejte zázvor a česnek.


Hvězdičky s brusinkami a pistáciemi

    Přidejte hrášek, osolte, opepřete, přilijte zbývajících 350 ml vývaru a přiveďte k varu. Povařte asi 5 minut a ponorným mixérem důkladně rozmixujte. Případně dosolte a dopepřete. Milovníci krémovějších polévek mohou zašlehat kousek studeného másla, ale není to nutné. Polévku podávejte horkou.
    Mám to štěstí, že pro jarní hrášky chodím na záhon k naší stodole. Ty čerstvě utržené jsou prostě jedinečné, a tak po mnoha návštěvách a trhání hrášků do pusy jen tak pro radost došlo i na oblíbený hráškový humus. Využijte pro přípravu rychlé, zdravé večeře nebo jako svačinku pro děti.
    Cibuli nakrájíme na kostičky a v hrnci smažíme na másle asi 5 minut než zesklovatí. Poté přidáme polovinu hrášku, osolíme, opepříme a ještě chvíli restujeme jen aby cibulka nezhnědla. Zalijeme vodou a přidáme bujón.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00