Jak na věc


houstičky do polévky z trouby

Hvězdičky s brusinkami a pistáciemi

    Začněte s námi péct, určitě to dobře dopadne. Jako první z řady skvělých a osvědčených receptů pro vás pekař Josef nachystal máslové houstičky. Podívejme se na recept i na praktické rady. S vůní čerstvě pečených houstiček se bude lépe vstávat vám i vašim hostům. 
    1 Mléko vlijte do mísy, přisypte droždí a rozmíchejte ho. Nechte vzejít kvásek a potom přisypte obě mouky a přidejte máslo, sůl a cukr. Vypracujte hladké těsto, pokud je příliš hutné, přilijte trochu vody či mléka. Nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Potom rozdělte na 10–12 dílů o váze 70–80g a postupně je stočte do kuličky. Z každé pak vyválejte 3–4 prameny a upleťte houstičky. Konce těsta vždy zastrčte dospod.
    Náš tip: k tomu, aby vše dobře dopadlo, potřebujete troubu zapařit, my jsme použili kastrůlek s vodou, který jsme v troubě ponechali po celou dobu pečení.
    Náš tip: že je těsto akorát, poznáte tak, že se přestane lepit na stěny kotlíku nebo misky. Když ho kousek odtrhnete a začnete ho natahovat prsty do 4 stran vytvoříte pružnou tenkou blanku, které by se neměla trhat.


Losos v papilotě s koprovým dresinkem

    Náš tip: Pamatujte, že droždí  by nemělo přijít dohromady se solí a tukem, proto ho dáváme do mouky hned na začátku. Kvalitě houstiček také pomůže, když všechny suroviny budou mít stejnou teplotu, nejlépe pokojovou. Většinou si večer vše připravíme ven z lednice.
    2 Troubu rozehřejte na 220°C. Houstičky rozložte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě 15 minut kynout, potřete vodou, posypte solí, mákem nebo semínky a pečte zhruba 10–15 minut dozlatova.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00