Jak na věc


honzovy buchty v remosce

Použité suroviny receptu Honzovy buchty z pekárny:

    Moje první buchty z pekárny a úžasné, těsto se nelepilo,hned jak se daly odlamovat, jsem snedla 4 až jsem si spálila pusu od povidel, s těstem se krásně pracovalo, už jsem si recept opsala a založila mezi svoje :-)
    Na 200°C pečeme cca 10 minut, pak troubu stáhneme na 180°C a buchty dopečeme ještě asi 15 minut. V mnoha případech jsem se setkal s buchtami, které byly na povrchu po vychladnutí tuhé, tvrdé. Tady existuje bezva finta, kterou určitě nevynechejte. Jakmile jsou buchty z trouby venku, ihned je potřeme rumem (Metaxou). Nyní zbývá jen čekat až vychladnou, no ale říkejte to dětem…
    super recept,děláme z něj i koláče a jen se po nich zapráší:-)) jsou z toho 4plechy,každý kluk sní jeden plech a na mě,manžela a dceru zbyde podělit se o jeden:-) kluci si je přejí i k svačině do školy:-) určitě doporučuji!!!
    Prosijeme mouku (nevynechávat, dejte si tu práci, těsto je pak nadýchanější), přidáme cukr, špetku soli, nastrouhanou kůru z jednoho citrónu. V receptech se píše o chemicky neošetřené kůře, ale zkuste si ji sehnat…


Fotky receptu Honzovy buchty z pekárny:

    Ahoj.tak jsem zkusila tyto buchty upéct v USA,v Alabamě.jelikož tu nemáme tvaroh,použila jsem cheasee cream,jinak vše jako v Cechách..a jsou výborné,možná lepší než ty,co jsme pekla v bývalém domově:-))) Děkuju!! Rose M.
    Tak jsem vyzkoušel Tvůj recept! Musím uznat,že buchty jsou naprosto skvělé. Použil jsem doladění rumem,švestková povidla mám vlastní. Pekl jsem buchry na chatě v kachlových kamnech a výsledek byl fakt úžasný. Chutnalo dětem i dospélým!
    Jakmile jsou všechny buchty vytvořeny, vymažeme pekáč máslem a zbývající máslo rozpustíme. Troubu zapneme na 200°C. Buchty jednu po druhé ze všech stran v másle smočíme a klademe jednu vedle druhé do pekáče. Není potřeba je nějak tísnit. Ještě nakynou a spojí se. Necháme je ještě čtvrt hodiny odpočinout. Trouba se mezitím zahřeje a můžeme péct.
    Někdy je problém v mouce,jindy v droždí ale pokud jsou suroviny čerstvé a pokojové teploty tak máslo ani nerozpouštím jen ho nakrájím na malé kousky pekárna si s tím 100% poradí a v tomto receptu doopravdy je umění udělat chybu.hezký den a dobrou chuť


Postup přípravy receptu Honzovy buchty z pekárny:

    gabiiiina - nedala si máslo hoké?Nevykynutí mohlo být zapříčiněno tarším droždím. Tolik toho másla není, aby to bylo mastné. Dala si opravdu všechny suroviny? Po upečení jako beton - jak dlouho naplněné buchty kynuly na plechu před pečením? Na kolik °C a jak dlouho si pekla? Mašlovala si je před pečením?
    ahojky všem,tak jsem zkusila buchty a byly výborné,krásně se s těstem pracovalo a po upečení byly krásně vláčné,ale asi tak po pár hodinách úplně ztvrdly,tak jsem se chtěla zeptat jestli někdo nevíte proč!!!!!!!Díky moc
    Následuje zhruba hodinové kynutí na teplém místě. Teď v zimě to není problém. Jen pozor na průvan, těsto je na něj háklivé. Cca za hodinu (v mém případě se kynutí protáhlo na skoro dvě hodiny) má těsto dvojnásobnou velikost a je potřeba se dát do přípravy náplně a tvarování buchet.
    Tento recept je naprosto úžasný.Krásně se s těstem pracuje,buchty jsou krásně nadýchané a výborné,dělala jsem už několikrát,zkoušela jsem z těsta i ořechové záviny (z jedné dávky jsem měla 4),byly naprosto skvělý!!!Přidávám do těsta lžíci rumu a víc cukru.Moc děkuji za receptík fakt BOMBA!!


0067. honzovy plněné buchty od Uursik

    U náplně u nás jasně vítězí povidla nebo tvaroh. Tvaroh jsem bohužel tentokrát neměl a tak jsem zvolil povidla. Ty stačí jen drobně rozředit rumem nebo Metaxou. Buchty s Metaxou místo rumu jsme vyzkoušeli v závěru loňského roku na degustaci šumivých vín a byly báječné. Ostatní náplně určitě najdete na netu, jejich příprava je oproti povidlům větší, ale vyplatí se.
    Těsto vyválíme na 0,5 – 1 cm silný plát. Z něj vykrajujeme stejně velké čtverce, cca 5×5 cm. Pokud jste puntičkáři a chcete mít buchty stejně velké, pak si dejte záležet. Dále pokud děláte z dvojité dávky, nechte plát tlustější. Čtverečky v ruce kapku roztáhneme a přidáme povidla. Nešetříme jimi, buchty jsou i o náplni. Těsto se hodně dobře spojuje, takže se nebojte, že buchty nezabalíte. Buchty spojíme a rukou pak dotvarujeme do krychličky.
     Komentáře pod receptem neslouží ke vkládání fotek. Vaše foto vložte prosím do diskuse domácí pečení chleba / klik, připište číslo receptu a já umístím pod daný recept. Děkuji
    Tak z nepřeberného množství receptů jsem sáhla po tomto a nelituji.Moje první kynuté buchty se povedly.Jsou jako peříčko.Jen místo 150g másla jsem dala Heru.Zblajzli jsme je ještě teplé.Jednu jsem uchovala do zítřka, abych věděla jestli se nevysuší.:-)


One thought to “Honzovy buchty – recept”

    "Honzovky" jsem dneska zkoušela úplně poprvé a měla z nich strach. Ukázalo se, že strach vůbec nebyl na místě. Těsto je perfektní, skvěle se s ním pracuje, buchty nádherně vykynuly a po upečení nemají jedinou chybu. Zase jeden úžasný recept... Děkuji = )
    Těmito buchtami jsem se rodince moc zavděčila, byly výborné a manžel byl spokojený, že mu zase ubyla trocha jablek, protože jsem je plnila dušenými jablíčky. Mňam.
    Buchty jsou krasne nadychane a vlacne, ale je pravda, ze jsem mela taky testo po vytazeni z pekarny dost mastne. Ale pracovalo se s nim dobre. Priste zkusim zase a dam min masla :-)
    ahojky delala jsem dnes po delsi dobe nebot mi ma pekarna eta harmony stavkuje a buchty jsou uzasnacky takovy nadychany jsem jeste nemela takze urcite budu pouzivat casteji moc diky za rady a za to ze se clovek muze poradit uz jsem pekarnu zavrela do linky a kdyz vas tady ctu tak jsem si rekla ze to nevzdam pa kovbojka


Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

    Tak asi budu jediná, které se buchty nepodařily. Postupovala jsem přesně podle receptu, vše jsem vážila, ale jak jsem již tušila těsto bylo hodně mastné a vůbec nevykynulo. Myslím, že kdyby bylo méně mléka a tuku tak jen 50g tak by to bylo dobré. Jinak bohužel totální fiasko. Všechny recepty které zde jsou vystaveny mají podle mého názoru hodně mléka.
    Dále přidáme vychladlé rozpuštěné máslo, žloutek, mléko, rum (nebo Metaxa) a vzešlé droždí. Vařečkou vše lehce promísíme. Pokud máte kuchyňský robot, směle jej použijte. Kdo nemá, musí bohužel ručně pečlivě prohníst. Mělo by vzniknout krásně hladké, takřka nelepivé těsto.
    nejlepší recept na buchty,jaký jsem zatím vyzkoušela, jsou opravdu luxusní, s těstem se pracovalo nádherně....udělala jsem tvarohové a makové a jen se po nich zaprášilo
    Tak moje první kynuté buchty honzovky jsou na světě.V receptu jsem zkusila použít dle rady olej místo rozpuštěného másla(aby to bylo rychlejší a míň nádobí) S těstem se výborně pracovalo, balení mi šlo samo od sebe, mám z toho velkou radost. Naplnila jsem je makem,tvarohem a povidlem. Upekla v troubě na 190 C ,20 min a jsou mňam!!!! Opět moc děkuji za výborný receptík od UUrsik a Vám všem za přínosné rady.Dávám 1 *


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
200
15383
cache: 0024:00:00