Jak na věc


honzovy buchty v remosce

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

    Dále přidáme vychladlé rozpuštěné máslo, žloutek, mléko, rum (nebo Metaxa) a vzešlé droždí. Vařečkou vše lehce promísíme. Pokud máte kuchyňský robot, směle jej použijte. Kdo nemá, musí bohužel ručně pečlivě prohníst. Mělo by vzniknout krásně hladké, takřka nelepivé těsto.
    "Honzovky" jsem dneska zkoušela úplně poprvé a měla z nich strach. Ukázalo se, že strach vůbec nebyl na místě. Těsto je perfektní, skvěle se s ním pracuje, buchty nádherně vykynuly a po upečení nemají jedinou chybu. Zase jeden úžasný recept... Děkuji = )
    Prosijeme mouku (nevynechávat, dejte si tu práci, těsto je pak nadýchanější), přidáme cukr, špetku soli, nastrouhanou kůru z jednoho citrónu. V receptech se píše o chemicky neošetřené kůře, ale zkuste si ji sehnat…
    Začneme samozřejmě droždím. Tady jsem nelenil a u Hrušky koupil droždí na váhu. Přece jen je čerstvější než ty kostky, ale kdo nemá možnost, stačí i ta. Droždí rozdrobíme do misky, mléko zahřejeme cca na 30° (nesmí být ani studené, ani horké, u vlažného se droždí pomaleji rozjede). Přidáme cca 100 ml a lžičku cukru. Rozmícháme a odložíme bokem. Droždí necháme žít vlastním životem.


0067. honzovy plněné buchty od Uursik

    Na 200°C pečeme cca 10 minut, pak troubu stáhneme na 180°C a buchty dopečeme ještě asi 15 minut. V mnoha případech jsem se setkal s buchtami, které byly na povrchu po vychladnutí tuhé, tvrdé. Tady existuje bezva finta, kterou určitě nevynechejte. Jakmile jsou buchty z trouby venku, ihned je potřeme rumem (Metaxou). Nyní zbývá jen čekat až vychladnou, no ale říkejte to dětem…
    Tak z nepřeberného množství receptů jsem sáhla po tomto a nelituji.Moje první kynuté buchty se povedly.Jsou jako peříčko.Jen místo 150g másla jsem dala Heru.Zblajzli jsme je ještě teplé.Jednu jsem uchovala do zítřka, abych věděla jestli se nevysuší.:-)
    ahojky delala jsem dnes po delsi dobe nebot mi ma pekarna eta harmony stavkuje a buchty jsou uzasnacky takovy nadychany jsem jeste nemela takze urcite budu pouzivat casteji moc diky za rady a za to ze se clovek muze poradit uz jsem pekarnu zavrela do linky a kdyz vas tady ctu tak jsem si rekla ze to nevzdam pa kovbojka
    Vynikajuce, teda moje prve buchty v zivote, ale cesto bolo vyborne, dobre sa s nim pracovalo, dala som viac cukru a este sa mi trosku ziadalo - nabuduce pridam. Zajtra idem robit zas :-)
    Dnes jsem buchty upekla, s povidly (povidla, vanilkový cukr + rum) a recept senzační. Manžel říkal, že tak výborné buchty ještě nejedl. Děkuji za recept a doporučuji všem.


Použité suroviny receptu Honzovy buchty z pekárny:

    Miluju buchty. Já byl vždycky spíše buchtový, než masový. I když už jsem musel konzumaci značně omezit, přece jen si občas dopřeju. Nejinak tomu bylo i včera, kdy jsem dostal chuť na tradiční Honzovy buchty – buchty, které pekly naše babičky, a které byly tak vynikající. Párkrát jsem zkoušel jakýsi recept, pár jsem již ochutnal u známých, ale pořád to jaksi nebylo ono. Pořád tomu něco chybělo. Dal jsem se do hledání vhodného receptu a podle výsledku jsem se trefil hned napoprvé. Takže nehledejte další a pište si tento top recept. Originál najdete na stránkách apetitonline.cz
    Tak asi budu jediná, které se buchty nepodařily. Postupovala jsem přesně podle receptu, vše jsem vážila, ale jak jsem již tušila těsto bylo hodně mastné a vůbec nevykynulo. Myslím, že kdyby bylo méně mléka a tuku tak jen 50g tak by to bylo dobré. Jinak bohužel totální fiasko. Všechny recepty které zde jsou vystaveny mají podle mého názoru hodně mléka.
    Buchty jsou krasne nadychane a vlacne, ale je pravda, ze jsem mela taky testo po vytazeni z pekarny dost mastne. Ale pracovalo se s nim dobre. Priste zkusim zase a dam min masla :-)
    Těsto vyválíme na 0,5 – 1 cm silný plát. Z něj vykrajujeme stejně velké čtverce, cca 5×5 cm. Pokud jste puntičkáři a chcete mít buchty stejně velké, pak si dejte záležet. Dále pokud děláte z dvojité dávky, nechte plát tlustější. Čtverečky v ruce kapku roztáhneme a přidáme povidla. Nešetříme jimi, buchty jsou i o náplni. Těsto se hodně dobře spojuje, takže se nebojte, že buchty nezabalíte. Buchty spojíme a rukou pak dotvarujeme do krychličky.


Fotky receptu Honzovy buchty z pekárny:

    super recept,děláme z něj i koláče a jen se po nich zapráší:-)) jsou z toho 4plechy,každý kluk sní jeden plech a na mě,manžela a dceru zbyde podělit se o jeden:-) kluci si je přejí i k svačině do školy:-) určitě doporučuji!!!
    Těmito buchtami jsem se rodince moc zavděčila, byly výborné a manžel byl spokojený, že mu zase ubyla trocha jablek, protože jsem je plnila dušenými jablíčky. Mňam.
    Moje první pečení dopadlo výborně, buchtičky jsou už i snězené :) S těstem mi pomohla moje pekárna, takže vše OK. Řídila jsem se radami a dala o něco více cukru a 1dcl oleje. Děkuji za báječný recept, myslím že u nás budeme často využívat. Nejsem žádná extra pekařka, ale tohle se mi opravdu povedlo, takže dávám 5 hvězdiček!!!
    Jakmile jsou všechny buchty vytvořeny, vymažeme pekáč máslem a zbývající máslo rozpustíme. Troubu zapneme na 200°C. Buchty jednu po druhé ze všech stran v másle smočíme a klademe jednu vedle druhé do pekáče. Není potřeba je nějak tísnit. Ještě nakynou a spojí se. Necháme je ještě čtvrt hodiny odpočinout. Trouba se mezitím zahřeje a můžeme péct.


One thought to “Honzovy buchty – recept”

    gabiiiina - nedala si máslo hoké?Nevykynutí mohlo být zapříčiněno tarším droždím. Tolik toho másla není, aby to bylo mastné. Dala si opravdu všechny suroviny? Po upečení jako beton - jak dlouho naplněné buchty kynuly na plechu před pečením? Na kolik °C a jak dlouho si pekla? Mašlovala si je před pečením?
     Komentáře pod receptem neslouží ke vkládání fotek. Vaše foto vložte prosím do diskuse domácí pečení chleba / klik, připište číslo receptu a já umístím pod daný recept. Děkuji
    Někdy je problém v mouce,jindy v droždí ale pokud jsou suroviny čerstvé a pokojové teploty tak máslo ani nerozpouštím jen ho nakrájím na malé kousky pekárna si s tím 100% poradí a v tomto receptu doopravdy je umění udělat chybu.hezký den a dobrou chuť
    Buchty jsem delala na prani moji 86 lete babicky.... pry neco k melte:-) Tak jsem je zkusila. Dopadly slusne na to,ze jsem je delala poprve,mela jen jedno vejce a mouku jsem musela nastavit chlebovou psenicnou,nebot hladka dosla:-(Preplnila jsem je povidly, takze mi skoro polovina buchet vytekla,ale ty ztrestal manzel s dcerkou. Snedly je rychlosti bleskovou. Pro priste vim, kde neudelat chybu a jak na ne. Aspon doufam:-D


Postup přípravy receptu Honzovy buchty z pekárny:

    ahojky všem,tak jsem zkusila buchty a byly výborné,krásně se s těstem pracovalo a po upečení byly krásně vláčné,ale asi tak po pár hodinách úplně ztvrdly,tak jsem se chtěla zeptat jestli někdo nevíte proč!!!!!!!Díky moc
    Buchtičky skvělé!!! Včera večer jsme je zkoušela a můžu říct, že moc nepeču, takže zkušenosti nula a byly úžasné. Trošku jsem si recept upravila - pro dělenou stravu: místo ckuru fruktóza a místo mléka sojové mléko a místo másla Rama a i tak mňamka. :-)
    Ahoj.tak jsem zkusila tyto buchty upéct v USA,v Alabamě.jelikož tu nemáme tvaroh,použila jsem cheasee cream,jinak vše jako v Cechách..a jsou výborné,možná lepší než ty,co jsme pekla v bývalém domově:-))) Děkuju!! Rose M.
    nejlepší recept na buchty,jaký jsem zatím vyzkoušela, jsou opravdu luxusní, s těstem se pracovalo nádherně....udělala jsem tvarohové a makové a jen se po nich zaprášilo


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
200
16093
cache: 0024:00:00