Jak na věc


honzovy buchty v remosce

Fotky receptu Honzovy buchty z pekárny:

    Tak jsem vyzkoušel Tvůj recept! Musím uznat,že buchty jsou naprosto skvělé. Použil jsem doladění rumem,švestková povidla mám vlastní. Pekl jsem buchry na chatě v kachlových kamnech a výsledek byl fakt úžasný. Chutnalo dětem i dospélým!
    super recept,děláme z něj i koláče a jen se po nich zapráší:-)) jsou z toho 4plechy,každý kluk sní jeden plech a na mě,manžela a dceru zbyde podělit se o jeden:-) kluci si je přejí i k svačině do školy:-) určitě doporučuji!!!
    Dnes jsem buchty upekla, s povidly (povidla, vanilkový cukr + rum) a recept senzační. Manžel říkal, že tak výborné buchty ještě nejedl. Děkuji za recept a doporučuji všem.
    Těmito buchtami jsem se rodince moc zavděčila, byly výborné a manžel byl spokojený, že mu zase ubyla trocha jablek, protože jsem je plnila dušenými jablíčky. Mňam.
    nejlepší recept na buchty,jaký jsem zatím vyzkoušela, jsou opravdu luxusní, s těstem se pracovalo nádherně....udělala jsem tvarohové a makové a jen se po nich zaprášilo


One thought to “Honzovy buchty – recept”

    Tento recept je naprosto úžasný.Krásně se s těstem pracuje,buchty jsou krásně nadýchané a výborné,dělala jsem už několikrát,zkoušela jsem z těsta i ořechové záviny (z jedné dávky jsem měla 4),byly naprosto skvělý!!!Přidávám do těsta lžíci rumu a víc cukru.Moc děkuji za receptík fakt BOMBA!!
    Buchtičky skvělé!!! Včera večer jsme je zkoušela a můžu říct, že moc nepeču, takže zkušenosti nula a byly úžasné. Trošku jsem si recept upravila - pro dělenou stravu: místo ckuru fruktóza a místo mléka sojové mléko a místo másla Rama a i tak mňamka. :-)
    Miluju buchty. Já byl vždycky spíše buchtový, než masový. I když už jsem musel konzumaci značně omezit, přece jen si občas dopřeju. Nejinak tomu bylo i včera, kdy jsem dostal chuť na tradiční Honzovy buchty – buchty, které pekly naše babičky, a které byly tak vynikající. Párkrát jsem zkoušel jakýsi recept, pár jsem již ochutnal u známých, ale pořád to jaksi nebylo ono. Pořád tomu něco chybělo. Dal jsem se do hledání vhodného receptu a podle výsledku jsem se trefil hned napoprvé. Takže nehledejte další a pište si tento top recept. Originál najdete na stránkách apetitonline.cz


0067. honzovy plněné buchty od Uursik

    Ahoj.tak jsem zkusila tyto buchty upéct v USA,v Alabamě.jelikož tu nemáme tvaroh,použila jsem cheasee cream,jinak vše jako v Cechách..a jsou výborné,možná lepší než ty,co jsme pekla v bývalém domově:-))) Děkuju!! Rose M.
    Začneme samozřejmě droždím. Tady jsem nelenil a u Hrušky koupil droždí na váhu. Přece jen je čerstvější než ty kostky, ale kdo nemá možnost, stačí i ta. Droždí rozdrobíme do misky, mléko zahřejeme cca na 30° (nesmí být ani studené, ani horké, u vlažného se droždí pomaleji rozjede). Přidáme cca 100 ml a lžičku cukru. Rozmícháme a odložíme bokem. Droždí necháme žít vlastním životem.
    ahojky všem,tak jsem zkusila buchty a byly výborné,krásně se s těstem pracovalo a po upečení byly krásně vláčné,ale asi tak po pár hodinách úplně ztvrdly,tak jsem se chtěla zeptat jestli někdo nevíte proč!!!!!!!Díky moc
    Moje první pečení dopadlo výborně, buchtičky jsou už i snězené :) S těstem mi pomohla moje pekárna, takže vše OK. Řídila jsem se radami a dala o něco více cukru a 1dcl oleje. Děkuji za báječný recept, myslím že u nás budeme často využívat. Nejsem žádná extra pekařka, ale tohle se mi opravdu povedlo, takže dávám 5 hvězdiček!!!


Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

    U náplně u nás jasně vítězí povidla nebo tvaroh. Tvaroh jsem bohužel tentokrát neměl a tak jsem zvolil povidla. Ty stačí jen drobně rozředit rumem nebo Metaxou. Buchty s Metaxou místo rumu jsme vyzkoušeli v závěru loňského roku na degustaci šumivých vín a byly báječné. Ostatní náplně určitě najdete na netu, jejich příprava je oproti povidlům větší, ale vyplatí se.
    Někdy je problém v mouce,jindy v droždí ale pokud jsou suroviny čerstvé a pokojové teploty tak máslo ani nerozpouštím jen ho nakrájím na malé kousky pekárna si s tím 100% poradí a v tomto receptu doopravdy je umění udělat chybu.hezký den a dobrou chuť
    Moje první buchty z pekárny a úžasné, těsto se nelepilo,hned jak se daly odlamovat, jsem snedla 4 až jsem si spálila pusu od povidel, s těstem se krásně pracovalo, už jsem si recept opsala a založila mezi svoje :-)
    Vynikajuce, teda moje prve buchty v zivote, ale cesto bolo vyborne, dobre sa s nim pracovalo, dala som viac cukru a este sa mi trosku ziadalo - nabuduce pridam. Zajtra idem robit zas :-)


Postup přípravy receptu Honzovy buchty z pekárny:

    Tak asi budu jediná, které se buchty nepodařily. Postupovala jsem přesně podle receptu, vše jsem vážila, ale jak jsem již tušila těsto bylo hodně mastné a vůbec nevykynulo. Myslím, že kdyby bylo méně mléka a tuku tak jen 50g tak by to bylo dobré. Jinak bohužel totální fiasko. Všechny recepty které zde jsou vystaveny mají podle mého názoru hodně mléka.
    gabiiiina - nedala si máslo hoké?Nevykynutí mohlo být zapříčiněno tarším droždím. Tolik toho másla není, aby to bylo mastné. Dala si opravdu všechny suroviny? Po upečení jako beton - jak dlouho naplněné buchty kynuly na plechu před pečením? Na kolik °C a jak dlouho si pekla? Mašlovala si je před pečením?
    Buchty jsem delala na prani moji 86 lete babicky.... pry neco k melte:-) Tak jsem je zkusila. Dopadly slusne na to,ze jsem je delala poprve,mela jen jedno vejce a mouku jsem musela nastavit chlebovou psenicnou,nebot hladka dosla:-(Preplnila jsem je povidly, takze mi skoro polovina buchet vytekla,ale ty ztrestal manzel s dcerkou. Snedly je rychlosti bleskovou. Pro priste vim, kde neudelat chybu a jak na ne. Aspon doufam:-D


Použité suroviny receptu Honzovy buchty z pekárny:

    Dále přidáme vychladlé rozpuštěné máslo, žloutek, mléko, rum (nebo Metaxa) a vzešlé droždí. Vařečkou vše lehce promísíme. Pokud máte kuchyňský robot, směle jej použijte. Kdo nemá, musí bohužel ručně pečlivě prohníst. Mělo by vzniknout krásně hladké, takřka nelepivé těsto.
    Tak z nepřeberného množství receptů jsem sáhla po tomto a nelituji.Moje první kynuté buchty se povedly.Jsou jako peříčko.Jen místo 150g másla jsem dala Heru.Zblajzli jsme je ještě teplé.Jednu jsem uchovala do zítřka, abych věděla jestli se nevysuší.:-)
    Následuje zhruba hodinové kynutí na teplém místě. Teď v zimě to není problém. Jen pozor na průvan, těsto je na něj háklivé. Cca za hodinu (v mém případě se kynutí protáhlo na skoro dvě hodiny) má těsto dvojnásobnou velikost a je potřeba se dát do přípravy náplně a tvarování buchet.
    Na 200°C pečeme cca 10 minut, pak troubu stáhneme na 180°C a buchty dopečeme ještě asi 15 minut. V mnoha případech jsem se setkal s buchtami, které byly na povrchu po vychladnutí tuhé, tvrdé. Tady existuje bezva finta, kterou určitě nevynechejte. Jakmile jsou buchty z trouby venku, ihned je potřeme rumem (Metaxou). Nyní zbývá jen čekat až vychladnou, no ale říkejte to dětem…


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
200
15434
cache: 0024:00:00