Jak na věc


herbář

SKOŘICE pravá mletá BIO 100g EV

    V pěti úspěšných řadách Herbáře tvůrci představili sto padesát druhů nejběžnějších léčivek, osobité hosty a také spoustu dobrého jídla. Šestá série stojí pevně na předchozích pěti řadách, a přesto je nová a čerstvá. Otevírá se lidem, kteří chtějí žít zdravě, zůstat fit, kteří se zajímají o kvalitu potravin, tradici, ekologii a samo sebou také o vaření. „Už pět let v Herbáři představuji léčivé účinky bylin a zkouším recepty našich předků. Ti ale žili a léčili se v jiné době. A já si tak říkala, že po té pěkně dlouhé řádce prozkoumaných bylin je na čase, abych se na Herbář podívala nově. Tak, aby diváci viděli, jak to, co jsme společně těch pět let zkoušeli a co jsme se dozvěděli, můžeme opravdu používat v každodenním životě. Bude to letos moderní televizní i knižní kuchařka, doufám na dalších sto let. Plná bylin, zdraví a inspirace,” říká o novém Herbáři jeho tvůrkyně a úspěšná autorka knih o jídle, herečka Kateřina Winterová.
    Recepty jsem chystala skoro dva roky, najdete je také v mojí nové knize o jídle Jíst a žít, kterou si již brzy budete moci předobjednat. V Herbáři uvidíte moderní, snadné a oblíbené recepty, a ty nejlepší ze skanzenu, které chutnají nejenom mně a mojí rodině, ale věřím že budou chutnat i vám. Do kuchyně jsem si letos na pár dní pozvala skvělou Markétu Pavleje. Její blog Kitchenette je ověnčený cenami, ale hlavně nabízí recepty, které si s s těmi herbářovými prostě rozumí. Dívejte se a uvidíte! První díl můžete sledovat už v neděli 7. 10. v 18:25 na ČT1.
    Les vzpomínek — Cizrnový salát a chleba z pánve — Oleje lisované za studena — Fazolové brownies — Španělské papriky — Jídla ze skanzenu: Staročeský guláš
    Šestá řada originálního lifestylového magazínu nejen o skvělých receptech, ale také zdravé krajině, lidech a zdravějším životním stylu. Uvádí Kateřina Winterová. Režie J. Včela


Černucha setá (Kalonji) 60 kapslí

    Ovocný sad — Jablečná šarlotka — Pivovar Permon — Vepřové s šalvějí, sýrem a hruškou — Český kmín — Jídlo ze skanzenu: Krkonošské kyselo
    Šťastné slepice — Medovník — Návštěva u včelaře — Bio zahrádka — Hovězí stew a Řepa po burgundsku — Ekofarmy — Jídla ze skanzenu: Pápěnka
    A byliny? Na ty se můžete těšit v záběrech tak blízkých, že neuvěříte, jak okouzlující a překvapivé mohou být. Nehledala jsem další a další specialitky, ze kterých je možné vařit pouze odvary. Byliny, ať už do kuchyně nebo léčivky, si můžeme pěstovat sami, ale hlavně bychom je měli používat co nejvíce. A jak je to nejpříjemnější? Samozřejmě ve skvělém jídle!
    Divoká bylinková lékárna — Tvarohová bábovka s goji — Poctivý chléb z Třibřich — Domácí tortilla — Bylinky z Bozetic — Jídla ze skanzenu: Švestkové knedlíky


Kloubní náhrada znamená běžnou operaci, po které můžete dál aktivně žít

    Musím se přiznat, že jsem nečekala, že i po páté sérii bude vámi Herbář stále tak oblíbený a že se budu potkávat s neutuchající touhou od vás samých, že chcete ještě další a další díly. To je skvělé a povzbuzující a děkuji vám za to. I to byl jeden z důvodů proč pokračovat a vrhnout se s vámi opět další sezonou do herbářového světa plného bylin, zdraví a inspirace. Tak jdeme na to!
    Náš herbář rostlin vám bude pomocníkem, díky kterému pro vás příroda přestane být velkou neznámou. Poznejte květiny, stromy, keře a mnohé další rostlinstvo, které utváří malebnou krajinu kolem nás, a seznamte se s jejich účinky na zdraví. Herbář rostlin bude vaší studnicí vědomostí a znalostí.


TRIPHALA detoxikační kúra 240kps.

    Její nový Herbář je show o jídle, zdravém životním stylu, přírodě a ekologii. „Zdravá krajina, zdravé suroviny, zdravé recepty a zdraví lidé. To je filozofie Herbáře. Jíst a žít podle ní můžeme zvládnout všichni,” doplňuje Winterová. Každý díl bude uvozen situací ze zahrady nebo přírody, která následně ovlivní obsah celého dílu – například příprava fialkového sirupu, sadba původních odrůd a využití jejich neopakovatelné chuti nebo vypouštění pstruhů v Krkonoších. V televizní kuchyni Kateřině pomůže několikanásobná Foodblogerka roku, Markéta Pavleye z blogu Kitchenette. Na polích a zahradách to budou ti nejlepší v oboru z celého Česka. Vrcholem každého dílu bude hlavní recept – tematický, doplněný o základní informace týkající se způsobu pěstování nebo chovu suroviny.
    Herbář rostlin, přehledně rozdělený do různých kategorií, není zaměřen pouze na léčivé byliny, jak tomu obvykle bývá, ale najdete v něm popisky, obrázky a údaje vztahující se k jakékoliv vegetaci. Dozvíte se zde tak mnoho zajímavého, co jste třeba o květinách, které pěstujete na své zahrádce, ani netušili.
    Úvod — Pěstování okurek — Dýňová roláda s karamelovou chutí — Valašsko - švestkové království — Francouzská pistou polévka a luštěninová polévka — Co vás čeká v nové sezóně — Jídla ze skanzenu: Staroslovanská postružeň


Čistě přírodní produkty na problémy s chlapeckou předkožkou i obtížným hmyzem!

    Já se letos rozhodla, že chci tuhle „pohádku“ o zdravém jídle, přístupu k surovinám a přírodě uvést v život dnes a hledat pro nás inspiraci jak opravdu jíst a žít přirozeně a normálně, jak tomu bývávalo tenkrát. Proto se dívám na tradici a chování našich praprababiček, srovnávám ho z dneškem a s tím, co jsme sami schopni si v té nejvyšší kvalitě vypěstovat, odchovat a samozřejmě hlavně koupit. Nemáme čas jako naši předkové, ale máme možnost si najít svého farmáře a za dobré, čisté jídlo, vyrobené z ohledem na krajinu, zvířata i zdraví zaplatit leckdy překvapivě levně.
    V minulých pěti sériích, které jsme spolu prošli, jsme si ukázali přes sto padesát bylin, jak na nás účinkují a mohou nám pomoci, a co dobrého si z většiny z nich můžeme uvařit. Zabývali jsme se také tradicí v řemesle, zahradě a hlavně v kuchyni. Všechna ta krása, um a moudrost předků je v dnešní uspěchané a nervózní době uklidňující a vtahuje nás do „pohádky“ o tom, jak dobře bývalo kdysi – v čisté krajině plné divokých bylin, v zahradách a sadech oplývajících druhovou rozmanitostí, a koneckonců i u stolu nad talířem, kde jste našli sezonní, čerstvé a opravdu zdravé suroviny bez přídatných látek, vypěstované povětšinou na domácím poli…


Jídlo ze skanzenu: Krkonošské kyselo

    Přípravek Triphala je kombinací tří ájurvédských bylin na účinnou detoxikaci organismu přírodní cestou. Blahodárné účinky směsi bylin Amalaki, Vibhitaki a Haritaki jsou známy už více než 5000 let. Tato kombinace působí velmi pozitivně na celý trávicí systém, nervovou soustavu a psychický stav. Aktivujte svůj imunitní systém směsí bylin Triphala a vyhněte se mnohým nemocem, které souvisí s oslabenou imunitou organismu. Zbavíte se také únavy, vyčerpání a stresu.
    Šípková panna cotta — Mrkev ze zahrádky — Slepičí vývar — Zelázna — Nakládaná zelenina — Chovatel ryb — Rybí karbanátky — Jídla ze skanzenu: Zavináče a pečenáče
    Chci vás jako průvodkyně nového Herbáře naladit na moderní notu „starých dobrých časů“, kterou chceme a hlavně můžeme žít dnes, protože motto nového Herbáře zní: Zdravá krajina, zdravá surovina, zdravé recepty a zdraví lidé! S dnešními poznatky a technologiemi to jde podobně čistě jako před 100 lety.
    Svatojánský chlebíček — Koření z Varnsdorfu — Perníčky — Destiláty z kvalitního obilí — Obalovaný celer — Bio obilnice — Jídla ze skanzenu: Grenadýr marš
    Letos budu také na zahradě, protože domácí výpěstky, samozřejmě bez použití chemie, považuji v podstatě za vrchol ekologické produkce. Takové domácí bio. Ukážu vám spoustu zajímavých odrůd zeleniny a ovoce. A hodně zblízka. Ze zahrady, rovnou na talíř!


Jaké novoroční předsevzetí byste si měli dát podle znamení zvěrokruhu?

    Místní, sezónní, domácí, české – to vše vystihuje další díl nového Herbáře. Tentokrát hodně ovocná epizoda, která bude chutnat i masožravcům. A navíc jedna česká bylina, o které jsme netušili, že se u nás vůbec pěstuje. Už jste zvědaví? Tak se dívejte!
    Příroda kolem nás je natolik rozmanitá, že poznat vše, co je její součástí, je obtížné až téměř nemožné. Usnadnit vám to však může herbář rostlin, který jsme pro vás na této stránce připravili. Najdete zde důležité informace o zeleni, co vás obklopuje, o jejích účincích na vaše zdraví, i rady a tipy, jakým způsobem ji třeba využít k dekoraci prostředí, v němž žijete. Herbář rostlin je tak nejen zdrojem teoretických informací, ale i užitečných rad.
    Proto vás v novém Herbáři pozvu za poctivými zemědělci a výrobci potravin, kteří mají pokoru k přírodě a hýčkají si své zákazníky, tím nejlepším, co nám čistá krajina nabízí, bez trápení zvířat, ničení půdy, vody a bez zbytků pesticidů.
    Volný chov kuřátek — Jídla ze skanzenu: Modrý vole s procesím — Aroniový sad — Nepečený cheesecake — Jak se stravují šimpanzi? — Sváteční bylinkové kuře


Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli

    Původní druhy zeleniny — Vafle z vloček — Rekapitulace receptů — Štika s hráškovou kaší — Tradiční vánoční perníkové tvoření ...
    Původní druhy zeleniny — Vafle z vloček — Rekapitulace receptů — Štika s hráškovou kaší — Tradiční vánoční perníkové tvoření — Obrácený pomerančový koláč s polentou — Původní byliny a květiny — Co jsme viděli... — Jídla ze skanzenu: Mrváň

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
200
18477
cache: 0024:00:00