Jak na věc


herbář neboli bylinář mathioli

Tip pro čtenáře Spektra Zdraví:

    Herbář rostlin, přehledně rozdělený do různých kategorií, není zaměřen pouze na léčivé byliny, jak tomu obvykle bývá, ale najdete v něm popisky, obrázky a údaje vztahující se k jakékoliv vegetaci. Dozvíte se zde tak mnoho zajímavého, co jste třeba o květinách, které pěstujete na své zahrádce, ani netušili.
    Náš herbář rostlin vám bude pomocníkem, díky kterému pro vás příroda přestane být velkou neznámou. Poznejte květiny, stromy, keře a mnohé další rostlinstvo, které utváří malebnou krajinu kolem nás, a seznamte se s jejich účinky na zdraví. Herbář rostlin bude vaší studnicí vědomostí a znalostí.
    1. Jídlo jako lék 2. Kouzlo domácí kosmetiky 3. Štíhlý díl 4. Pryč s nachlazením 5. Doživotní imunity 6. Sejde z očí, sejde z müsli 7. Spokojená domácnost 8. Pohyb, pohyb 9. Něco pro babičku s dědu 10. Nervy z oceli 11. Vánoční
    1. Život je krásný 2. Fit díl 3. Podzimní 4. Prvorepublikový 5. Dušičkový 6. Budoucnost je dobrá 7. Světový 8. Opravdu tradiční 9. Advent 10.Byliny pod stromeček 11. Z Prahy 12. Vánoce. Zase


MUDr. Uríková svým klientům...

    Přípravek Triphala je kombinací tří ájurvédských bylin na účinnou detoxikaci organismu přírodní cestou. Blahodárné účinky směsi bylin Amalaki, Vibhitaki a Haritaki jsou známy už více než 5000 let. Tato kombinace působí velmi pozitivně na celý trávicí systém, nervovou soustavu a psychický stav. Aktivujte svůj imunitní systém směsí bylin Triphala a vyhněte se mnohým nemocem, které souvisí s oslabenou imunitou organismu. Zbavíte se také únavy, vyčerpání a stresu.
    Svátek všech čtenářů, spisovatelů, překladatelů i ostatních tvůrců knih nastal ve čtvrtek 9. května na pražském Výstavišti v Holešovicích a pokračoval až do nedělního podvečera. Konal se již 25. ročník mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu Svět knihy Praha.
    1. Děti jdou do školy 2. Do lesa 3. Posvícení 4. Babí léto 5. Centrální mozek lidstva 6. Bylinný botox 7.Nekašlete na nás 8. Barvy podzimu 9. Lovu zdar 10. údolí včel 11. Pozor, pozor 12. Trvale udržitelný 13. Advent za starých časů 14. Bio a tradiční cukroví 15. Zeleniny do mrazu 16. Zimní slunovrat


Česká televize na mezinárodním veletrhu Svět knihy Praha 2019

    V pěti úspěšných řadách Herbáře tvůrci představili sto padesát druhů nejběžnějších léčivek, osobité hosty a také spoustu dobrého jídla. Šestá série stojí pevně na předchozích pěti řadách, a přesto je nová a čerstvá. Otevírá se lidem, kteří chtějí žít zdravě, zůstat fit, kteří se zajímají o kvalitu potravin, tradici, ekologii a samo sebou také o vaření. „Už pět let v Herbáři představuji léčivé účinky bylin a zkouším recepty našich předků. Ti ale žili a léčili se v jiné době. A já si tak říkala, že po té pěkně dlouhé řádce prozkoumaných bylin je na čase, abych se na Herbář podívala nově. Tak, aby diváci viděli, jak to, co jsme společně těch pět let zkoušeli a co jsme se dozvěděli, můžeme opravdu používat v každodenním životě. Bude to letos moderní televizní i knižní kuchařka, doufám na dalších sto let. Plná bylin, zdraví a inspirace,” říká o novém Herbáři jeho tvůrkyně a úspěšná autorka knih o jídle, herečka Kateřina Winterová.
    Příroda kolem nás je natolik rozmanitá, že poznat vše, co je její součástí, je obtížné až téměř nemožné. Usnadnit vám to však může herbář rostlin, který jsme pro vás na této stránce připravili. Najdete zde důležité informace o zeleni, co vás obklopuje, o jejích účincích na vaše zdraví, i rady a tipy, jakým způsobem ji třeba využít k dekoraci prostředí, v němž žijete. Herbář rostlin je tak nejen zdrojem teoretických informací, ale i užitečných rad.
    Původní druhy zeleniny — Vafle z vloček — Rekapitulace receptů — Štika s hráškovou kaší — Tradiční vánoční perníkové tvoření ...


Kočkompilace videí z celého světa

    Její nový Herbář je show o jídle, zdravém životním stylu, přírodě a ekologii. „Zdravá krajina, zdravé suroviny, zdravé recepty a zdraví lidé. To je filozofie Herbáře. Jíst a žít podle ní můžeme zvládnout všichni,” doplňuje Winterová. Každý díl bude uvozen situací ze zahrady nebo přírody, která následně ovlivní obsah celého dílu – například příprava fialkového sirupu, sadba původních odrůd a využití jejich neopakovatelné chuti nebo vypouštění pstruhů v Krkonoších. V televizní kuchyni Kateřině pomůže několikanásobná Foodblogerka roku, Markéta Pavleye z blogu Kitchenette. Na polích a zahradách to budou ti nejlepší v oboru z celého Česka. Vrcholem každého dílu bude hlavní recept – tematický, doplněný o základní informace týkající se způsobu pěstování nebo chovu suroviny.
    1. Dobrý den a dobou chuť 2. Naložíme vá, zavaříme vám 3. Zase nachlazení 4. A je tu lispotap 5. Chutě u ráje 6. neutuchající energie 7. Na nervy 8. Děti píší Ježíškovi 9. Ze sklepa 10. Sváteční
    V Herbáři se sbírá, suší, vaří, zavařuje, peče, vyrábí se masti, krémy, parfémy, tinktury, odvary, šťávy a také čaje. To vše za pomoci odborníků, kteří mají nejen s bylinami bohaté zkušenosti. Autorky se zaměřují na kvalitní, ale přitom dostupné přírodní suroviny a vyhledávají dávné, pozapomenuté receptury, aby z nich poskládaly zdravý jídelníček pro celou rodinu. Propojení zdravého životního stylu a lidových mouder ocení všichni, kteří chtějí využít to nejlepší, co příroda nabízí.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00