Jak na věc


gulaš s paprikami

Rybičková pomazánka s červenou řepou

    Recept pro milovníky hub. To je guláš s bedlami. Doba přípravy 3 hodiny Porce Pro 6 osob Ingredience 600 g hovězí kližky 600 g cibule 350 g čerstvých bedel 750 ml hovězího vývaru 250 ml světlého piva 1 červená paprika 1 čili paprička 4 stroužky česneku 3 polévkové lžíce vepřového sádla 2 polévkové lžíce mleté… Číst více »
    Francouzskou kuchyní inspirovaný burgundský guláš. Doba přípravy 3 hodiny Porce Pro 3 až 4 osoby Ingredience 600 g zadní hovězí kýty 400 ml kvalitního suchého červeného vína 2 červené řepy menší velikosti 1 mrkev 3 středně velké bílé cibule 5 stroužků česneku Kus celeru 1 bobkový list 2 vrchovaté polévkové lžíce čerstvého kopru Olivový olej… Číst více »
    Ovocné knedlíky se dají servírovat na mnoho způsobů. Někdo ja má rád jen polité máslem, jiný si dopřeje skořici, kakao, tvrdý nebo i měkký tvaroh a také se dají třeba polít ovocným či bílým jogurtem nebo smetanou.|
    Tento recept na pikantní guláš ocení především milovníci pálivých chutí. Doba přípravy 2 hodiny Porce Pro 4 až 6 osob Ingredience 1 kilo hovězí kližky 600 ml hovězího vývaru 4 cibule střední velikosti (z toho jedna na ozdobu) 1 brambora 1 feferonka 2 polévkové lžíce mleté sladké papriky 1 polévková lžíce mleté ostré papriky 2… Číst více »


Jahodová poleva na dorty a moučníky

    Suroviny v receptu (mandle, kandovaná kůra, arašídy a papaya) bereme jako základní vodítko. Pokud by vám v marokánkách chutnaly ještě jiné ingredience, klidně je přidejte. Váhově je tyto ingredience možno zvýšit ještě asi o polovinu.
    Jednou jsem si koupil pažitkovou pomazánku, abych zahnal hlad na cestách. Říkal jsem si, že v tak jednoduché pomazánce nebude přece moc chemie, ale když jsem ochutnal, chuť mě zarazila. Nebylo to nic co znám, tak jsem četl složení uvedené na obalu, a potom pomazánku zahodil. Nejvíce mě překvapilo, že může obsahovat stopy oříšků, soji, korýšů atd - viz fotografie originálního složení ve  fotogalerii.|


Jak na přepuštěné máslo? (+ kuřecí miniřízečky)

    Pho bo (čti "pfá bó") polévka je hit součastnosti. Pokud budete postupovat podle našeho videa, bude pro vás její výroba docela jednoduchá. Nejdříve si přečtěte celý návod, zhlédněte video, a pak již stačí vytisknout ingredience a hurá nakupovat. Naše tipy najdete na konci tohoto receptu.|Tip 1: Vývar dělejte vždy ve větším množství. Nemusíte se bát, že by Vám polévka nechutnala. Vývar lze pohodlně zamrazit. Je to ta nejpracnější věc na celé polévce, ostatní je již v misce za chvilku.|Tip 2: Bylinky se v běžných obchodech shání těžko, když však oslovíte prodejce na vietnamských tržnicích, rádi vám poradí. Pro tuto variantu uvádíme bylinky i ve vietnamštině, každý vietnamec okamžitě ví, o co jde. Nejlepší je zavítat do pražské Sapy - (obrovská vietnamská tržnice), kde seženete opravdu vše. Pokud tuto možnost nemáte, pak věřte, že i ti vietnamští trhovci, kteří mají stánky třeba až u hranic, do Sapy jezdí nakupovat, a tudíž vám bylinky mohou přivézt. Použijte osvědčenou přesvědčovací meto
    Typickým divokým kořením ochucený a provoněný recept na guláš na divoko. Doba přípravy 2 hodiny Porce Pro 4 až 6 osob Ingredience 800 g kližky 200 g kořenové zeleniny (podle chuti mrkev + petržel + celer) 150 ml suchého červeného vína 4 středně velké cibule 2 polévkové lžíce sádla 1 polévková lžíce cukru 1 polévková… Číst více »
    Levná a velmi zdravá rychlá pomazánka, kterou máte opravdu za chvilku a s minimální námáhou. | Výborná je pomazánka s chlebem i pečivem na všechny způsoby.
    Váhy ingrediencí v druhém sloupci zprava udávají, kolik skutečně v pokrmu té které ingredience použijeme. Část majonézy nám totiž zbyde do jiného pokrmu.|
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.


mohou pouze přihlášení uživatelé.

    Představujeme recept na pravý hospodský guláš. Doba přípravy 2 hodiny 30 minut Porce Pro 6 osob Ingredience 1 kg kližky 400 g cibule 4 stroužky česneku 2 menší brambory 3 polévkové lžíce mleté sladké papriky 4 polévkové lžíce sušené majoránky 3 polévkové lžíce hladké mouky 2 až 3 polévkové lžíce sádla 3 polévkové lžíce rajského… Číst více »
     Do silnostěnného kastrolu dáme rozpustit sádlo, do horkého sádla dáme zpěnit cibuli na kostičky, přidáme pokrájené maso a osmažíme ze všech stran do hněda, až pustí šťávu. Maso osolíme, přisypeme pepř, papriku, rajský protlak, promícháme a zalijeme asi 200 ml vody. K masu vsypeme kmín, česnek, zamícháme a pod poklicí na mírném plameni dusíme do měkka. Občas zamícháme, případně přilijeme vodu a dál dusíme.
    Pokud máme děti, bude jich při vaření ovocných knedlíků jistě plná kuchyň. Pamatujme však na to, že pracujeme s vroucí tekutinou, a proto dbejme na bezpečnost, aby nedošlo k tragédii, kterou bychom si vyčítali celý život !!!
    Lehce rustikální formanský guláš. Doba přípravy 2,5 hodiny Porce Pro 6 osob Ingredience 1 kg hovězí kližky 350 g cibule 150 g slaniny 100 g sádla 2 polévkové lžíce rajského protlaku 4 polévkové lžíce hladké mouky 3 polévkové lžíce másla 4 čajové lžičky mleté sladké papriky 1 čajová lžička celého kmínu 1 čajová lžička sušené… Číst více »


Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    Je to opravdová delikatesa! Nebojte se toho, že by vaše ústa shořela, protože smažení v kombinaci se sýrem pokrm zjemní na velmi pikantní, lehce pálivou pochoutku, která je mimochodem dosti sytá.
    Připravíme si nefalšovaný vídeňský guláš. Doba přípravy 2,5 hodiny Porce Pro 6 osob Ingredience 1,2 kila zadního hovězího 800 g cibule 100 g rajského protlaku 1,5 litru pramenité vody z kohoutku 6 stroužků česneku 1,5 polévkové lžíce mleté sladké papriky 1 polévková lžíce sádla 1,5 čajové lžičky soli 1,5 čajové lžičky celého kmínu 1,5 čajové lžičky… Číst více »
    Výborný salát, jehož příprava vám zabere jen pár minut. Volbu zálivky necháme tentokrát na vás. |Salát můžeme dále ozdobit trochou pepře nebo mleté sladké papriky.
    Tento recept je opět za pár korun a překvapí vás svojí jednoduchostí. S výhodou můžeme spotřebovat třeba strouhaná sterilovaná jablka, které má každá zahrádkář ve sklepě.


Hvězdičky s brusinkami a pistáciemi

    Pravý italský parmezán se nazývá Parmigiano-Reggiano a je chráněnou značkou původu. Název parmezán se používá pro sýry ho napodobující. Vyrábí se z čerstvého, částečně odtučněného kravského mléka. Sýry mají tvar bochníků o průměru mezi 35 - 45 centimetrů a tloušťce 18 - 34 cm, které se nechají 15 - 20 dnů máčet v solném roztoku. Následuje zrání na dřevěných policích, které se pohybuje od 1 roku do 3 let.
    Suroviny Hovězí kližka, Kmín mletý, Majoránka čerstvá, Pepř černý mletý, Cibule červená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    Lívanec je kynutý druh moučníku, který je populární zejména v českých zemích. | Výborné jsou s javorovým sirupem, marmeládou, jogurtem, zakysanou smetanou nebo také sypané skořicí.
    Přichystáme si pivem provoněný popovický guláš na pivě. Doba přípravy 2 hodiny Porce Pro 4 až 5 osob Ingredience 1 kg předního hovězího masa 200 g rajčatového protlaku 0,5 l vývaru (ideálně hovězího) 0,5 l světlého 12° piva 3 velké cibule 3 krajíce chleba 4 stroužky česneku 2 polévkové lžíce sádla 1 čajovou lžičku kmínu… Číst více »


Hovězí guláš s česnekem a pivem

    Do silnostěnného kastrolu dáme rozpustit sádlo, do horkého sádla dáme zpěnit cibuli na kostičky, přidáme pokrájené maso a osmažíme ze všech stran do hněda, až pustí šťávu. Maso osolíme, přisypeme pepř, papriku, rajský protlak, promícháme a zalijeme asi 200 ml vody. K masu vsypeme kmín, česnek, zamícháme a pod poklicí na mírném plameni dusíme do měkka. Občas zamícháme, případně přilijeme vodu a dál dusíme.
    Velmi chutná a rychlá varianta špaget. Nejedná se o pravé boloňské špagety, ty jsou daleko složitější. {text:"Pokud omezíte maso, nebo ho zaměníte za málo tučné hovězí, pak je pokrm poměrně dietní."}
    Používáte - li sterilovaný kopr, přidejte jej až teprve po změknutí brambor. Obsahuje totiž ocet, který by způsobil, že by se brambory vařily zbytečně dlouho, než by byly měkké.|
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Mnoha generacemi kuchařek prověřený recept na guláš podle M. D. Rettigové. Doba přípravy 3 hodiny Porce Pro 5 až 6 osob Ingredience 1 kg hovězího masa – svíčkové, nebo spodního šálu 100 g másla 750 g brambor 500 ml vývaru (ideálně hovězího) 4 velké cibule 1 petržel 1 čajovou lžičku sladké papriky Hrst majoránky Sůl… Číst více »


Hovězí hrudí s křenovou krustičkou a mrkvičkami

    Recept na krásně zjemněný guláš na smetaně. Doba přípravy 2,5 hodiny Porce Pro 5 až 6 osob Ingredience 750 g zadního hovězího 100 g slaniny 100 g čerstvých žampionů 30 g másla 750 ml hovězího vývaru 250 ml zakysané smetany 3 středně velké cibule 2 polévkové lžíce hladké mouky 2 bobkové listy 5 kuliček nového… Číst více »

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00