Jak na věc


dušené červené zelí ke kachně

Přes 60800 receptů na jednom místě

    VEČEŘE:Vejce s anglickou slaninouRozpis surovin pro 2 porce: 250 g anglické slaniny tence krájené, 2 lžíce sádla, 3 – 6 vajec, sůl, mletý pepř, pažitka, zelená cibulka nebo strouhaný křen.V pánvi na sádle opečeme slaninu po jedné straně, obrátíme a navrch vyklepneme vejce. Na mírném ohni necháme srazit, osolíme, opepříme a posypeme nadrobno postříhanou pažitkou, zelenou cibulkou nebo strouhaným křenem. Podáváme s oblohou a s krajíčky chleba nebo jako hlavní jídlo s opékanými bramborami.Na slaninu můžeme nasypat cibuli pokrájenou na kolečka, na lupínky pokrájený stroužek česneku a po zapečení vajec navrch nastříhat chilli papričku. Podáváme s chlebem.


Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    čtvrtek: Slovácká bramboračka; Svinutá svíčková s dobrým knedlíkem; Selské bramboryOBĚD:Slovácká bramboračkaRozpis surovin pro 4 porce: 4 lžíce sádla, 1 cibule, 3 brambory, 1 lžička mleté papriky, 1 odlivka bílého ví-na, 1 a 1/4 litru vody, 1 sklenka kyselé smetany, 5 lžic hladké mouky, petrželka nebo koprová nať, 2 vejce uvařená natvrdo.Na sádle v hrnci zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme k ní oloupané a na kostky pokrájené syrové brambory, chvilku je osmahneme, přidáme papriku a zalijeme vínem s vodou. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Pak do polévky vlijeme smetanu s rozkvedlanou moukou, krátce povaříme, dochutíme solí a petrželkou, do polévky vsypeme na kostičky pokrájená vejce natvrdo a podáváme.Svinutá svíčkováRozpis surovin pro 4 porce: špalíček asi 750 g hovězího masa z nízkého boku nebo falešné svíčkové, sůl, kousek prorostlé uzené slaniny, sardelová pasta, 2 lžíce strouhanky, zázvor, majoránka, 2 hrnky pokrájené kořenové zeleniny, kousek citrónové kůry, 2 lžíce oleje nebo p


Sladkokyselé červené zelí postup přípravy receptu:

    pondělí: Polévka kmínová s třenými nočky; Velkomoravský guláš; Vaječná tlačenka BoženkaOBĚD:Polévka kmínová s třenými nočkyRozpis surovin pro 4 porce: 1 a 1/4 litru vody, 1/4 balíčku mražené polévkové zeleninové směsi, 1 lžíce más-la, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1 lžíce krupice, libeček, mletý pepř, petrželka, sůl.V kastrolku rozpustíme máslo, osmahneme na něm zeleninu, přidáme kmín. V polévkovém hrnci nasucho opra-žíme krupici, přelijeme ji vodou, přivedeme do varu a přidáme osmahnutou zeleninu, osolíme a přidáme špetku sušeného libečku. Povaříme do měkka. Nakonec zavaříme do polévky třené nočky a dochutíme pepřem, solí a sekanou petrželkou.Třené nočky do polévkyRozpis surovin: másla jako 1 ořech, špetka soli, 1 vejce, 4 – 5 vrchovatých lžic krupice, 2 – 3 lžíce mléka.Máslo utřeme se solí, přimícháme vejce, mouku a mléko, vypracujeme těsto a navlhčenou lžičkou z něj vykraju-jeme nočky do polévky. Vaříme 6 minut.Velkomoravský gulášRozpis surovin pro 4 porce: 750 g hovězí kližky, kousek u


Prádelní koš KL 21807 Sevilla šedohnědá - Kela

    čtvrtek: Polévka nudlová se zeleninou a hráškovým svítkem; Hanácké pečené fazole s uzeným bůčkem; Sýrový salát Zimní pohádkaOBĚD:Polévka nudlová se zeleninou a hráškovým svítkemRozpis surovin pro 4 porce: 1 a 1/4 litru vody, 1 hrnek na nudličky postrouhané kořenové zeleniny, 1 kostka Masoxu, sůl, 1/2 hrnku polévkových nudlí.Zeleninu vaříme v mírně osolené vodě asi 10 minut, pak přidáme rozdrobenou polévkovou kostku a zavaříme nudle. Do hotové polévky vložíme na talíři hráškový vaječný svítek, pokrájený na větší kostky.Hráškový vaječný svítekRozpis surovin: másla nebo Hery jako 1 ořech, 2 vejce (žloutky a bílky zvlášť), 1 malá konzerva sterilovaného hrášku ve slaném nálevu, 1 lžička sypaného polévkového koření Vitana nebo Podravka, 1 lžíce sušené ne-bo čerstvé petrželové nati, tuk na vymazání pánve, trocha strouhanky nebo krupice na zahuštění.Utřeme máslo se žloutky do pěny, přidáme půl obsahu scezeného hrášku z konzervy (druhou polovinu vysypeme před skončením varu do polévky), koření,
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!


Dóza na potraviny 1l - stříbrná - BIOWIN

    pondělí: Polévka mléčná s vločkami; Žemlovka; Rybí paprikášOBĚD:Polévka mléčná s vločkamiRozpis surovin pro 4 porce: 1 litr mléka, sůl, 3 – 4 lžíce ovesných vloček, 2 oříšky másla, petrželka.Do vařícího mléka sypeme za stálého míchání vločky a krátce je povaříme. Přidáme kousek másla a nasekanou petrželku.ŽemlovkaRozpis surovin pro 4 porce: 5 rohlíků, 2 šálky mléka, másla jako 1 vejce, 2 vrchovaté lžíce mletého cukru, 3 žloutky, 4 – 5 lžic sekaných pražených oříšků, 3 – 4 plné lžíce hrozinek, 3 bílky, 1 balíček vanilínového cukru, 3 – 4 jablka nakrájená na plátky.Housky pokrájíme na plátky podélně, dáme do mísy, zalijeme teplým mlékem a necháme je nasáknout. Máslo, cukr a žloutky vymícháme do pěny, přidáme hrozinky a oříšky, vše jen lehce promícháme. Do tuhého sněhu z bílků zašleháme vanilínový cukr. Vymačkané rohlíky, sladký sníh a třenou směs lehce promícháme. Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, vložíme do ní polovinu žemlovky, posypeme očištěnými, jádřinců zbavený


Stačí se přihlásit nebo registrovat

    pátek: Polévka z vepřového srdce; Vepřové srdce s kaparovou omáčkou; SaleeOBĚD:Polévka z vepřového srdceRozpis surovin pro 4 porce: 2 vepřová srdíčka, 1 a 1/2 litru vody, 1 lžíce mouky, 2 lžíce másla, 1/3 balíčku mražené zeleninové směsi, 1 cibule, 1 lžička směsi polévkového koření Vitana nebo Podravka, 1/2 bobkového listu, mletý pepř, petrželka, sůl;– vařená rýže, kroupy nebo polévkové těstoviny.Vepřová srdce rozkrojíme, dobře očistíme, hlavně od sražené krve ve vnitřních dutinách, opereme a vložíme do horké, mírně osolené vody zároveň s bobkovým listem. Srdce vaříme, až jsou měkká. Polévku scedíme, maso uschováme v teple k omáčce. Pak do polévky zavaříme jíšku z mouky a jedné lžíce másla. Na druhé lžíci rozpuš-těného másla osmahneme a pod pokličkou udusíme mraženou zeleninu, vsypeme ji do vývaru, okořeníme pe-přem a směsí koření, 2 minuty ještě povaříme a podáváme. Můžeme ji zahustit zvlášť uvařenou rýží, kroupami nebo těstovinami. Povrch sypeme petrželkou.Vepřové srdce s kaparovou o


Milujivareni.cz - Recepty, online kuchařka, škola vaření

    pondělí: Polévka mléčná; Segedínský guláš; Pomazánka z uzenáčeOBĚD:Polévka mléčnáRozpis surovin pro 4 porce: 2 hrnky vody, 2 hrnky odstředěného nebo polotučného mléka, 1 lžička Podravky, pažitka nebo petrželka, těstoviny na zavaření dle libosti, sůl.V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s Podravkou, přisypeme těstoviny, zamícháme a chvíli povaříme, když jsou hotové, přilijeme mléko, prohřejeme a přidáme rozsekanou petrželku nebo pažitku.Segedínský gulášRozpis surovin pro 4 porce: špalíček vepřové plece (nebo libovějšího bůčku), 2 – 3 lžíce sádla se škvarky, 2 větší cibule, 500 g kysaného zelí, 2 paprikové lusky, 2 lžíce rajčatového protlaku, mletá červená paprika, 2 stroužky česneku, 2 syrové strouhané brambory, 1 odlivka kyselé smetany, 1/2 bobkového listu, 2 hřebíčky, kmín, sůl.Maso umyjeme, pokrájíme na menší kousky. Na sádle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené maso, krátce osmahneme, přidáme mletou papriku, podlijeme troškou vody nebo vývaru a přikryté dusíme. Kd


mohou pouze přihlášení uživatelé.

    neděle: Polévka pórková se sýrem; Čevapčiči s tatarskou omáčkou; Krémový koláč; Vejce s anglickou slaninouOBĚD:Polévka pórková se sýremRozpis surovin pro 4 porce: 3 – 4 bílé pórky pokrájené na kolečka, 1 másla jako 1 ořech, 1 lžíce másla a 1 lžíce mouky na jíšku, 1 a 1/4 litru vody, 1 kostka zeleninového bujónu, 1/2 kostky Masoxu, 1/2 hrnku smetany, 3 – 4 lžíce strouhaného sýra, sůl, 2 krajíčky chleba pokrájené na kostičky a osmahnuté na tuku.Pórek očistíme (pečlivě v místech. kde se oddělují listy), nakrájíme na kolečka, na tuku osmahneme, zalijeme vodou, zahustíme světlou jíškou, přidáme kostku bujónu a Masox, povaříme 20 minut a prolisujeme nebo rozmi-xujeme. Polévku pak zjemníme smetanou a strouhaným tvrdým sýrem. Jako vložku dáme na talíř opražený chléb (rýžové burisony nebo uvařené brambory) a přelijeme polévkou.Čevapčiči s tatarskou omáčkouRozpis surovin pro 4 porce: 750 g vepřového libového masa z kýty, 1 – 2 vejce podle velikosti, 2 středně vel-ké cibule, 1 stroužek česneku, 1


Cukrářský košíček 250ks House of Marie

    sobota: Polévka králičí s masovými knedlíčky; Králičí zadek na smetaně; Smažený celerOBĚD:Polévka králičí s masovými knedlíčkyRozpis surovin pro 4 porce: 1 předek z králíka, sůl, 6 zrnek pepře, 2 zrnka nového koření, 1 cibule, 1/2 ka-rotky, 1 tenčí kořínek petržele a 1/4 celeru, zelená petrželka.Maso i s hlavou očistíme, omyjeme, silnější kosti rozsekneme (aby byl vývar sytější) a dáme vařit do studené vody, osolíme, okořeníme a po půlhodině vaření přidáme očištěnou a opranou cibuli se slupkou a zeleninu. Uvařené maso vykostíme, pokrájíme a vložíme zpět do polévky. Podáváme s masovými knedlíčky. Posypeme posekanou zelenou petrželkou.Knedlíčky do polévky z králičího masaRozpis surovin: kousek masa z králíka, 1 celá králičí játra, 1 malá cibule, 1 žemle, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 3 stroužky česneku, sůl, majoránka, mletý bílý pepř, strouhanka.Maso, játra a cibuli umeleme, promícháme s namočenou žemlí, máslem, moukou, vejcem a česnekem utřeným se solí. Dochutíme majorá


Silvestrovské pohoštění trochu jinak - připravte si crostini!

    pondělí: Jáhlová polévka; Špikovaná játra se smetanovou omáčkou; Naplněný hermelínOBĚD:Jáhlová polévkaRozpis surovin pro 4 porce: 2 kostky slepičího bujónu, 3/4 litru vody, 1/2 litru kapustnice (šťávy z kyselého zelí), 1 hrnek překrájeného kysaného zelí, 2 – 3 lžíce předem ve vodě namočených sušených hub, 2 vrchovaté lžíce jáhel, 2 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, sůl.Ze sádla a mouky upražíme světlou jíšku, rozředíme studenou vodou a kapustinicí, rozmícháme a uvedeme do varu. Do vařící polévky vsypeme zelí, houby a přebrané, propláchnuté a spařené jáhly. Vaříme vše do měkka. Před podáváním hotovou polévku podle chuti dosolíme.Špikovaná játra se smetanovou omáčkouRozpis surovin pro 4 porce: 1 telecí nebo vepřová játra, kousek uzené slaniny, hladká mouka, másla, 1/2 ci-bule, 2 hrnky kyselé smetany, na zahuštění máslový oříšek s hladkou moukou, sůl.Játra očistíme a odblaníme, protáhneme slaninou a poprášíme moukou. Na másle, na kterém jsme zpěnili na drobno pokrájenou cibulku, rychle z


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00