Jak na věc


domácí chléb v troubě

Recept na skvělý kváskový chléb

    Vrba v naší zahradě je víceúčelový keř. Kromě toho, že nám pomáhá odstraňovat přebytečnou vláhu z půdy, vytváří i pěknou zelenou stěnu u plotů a samozřejmě využíváme vrbové proutí na budování ohrad ale i zástěn. A přestože by se dalo říci, že vrba roste jako plevel, přece jen je jedno
    Okurky jako sezónní zelenina mají většinou krátký život. Po vysetí nebo vysazení sazenic koncem dubna se rozvinou, dají svou úrodu a koncem léta končí vegetační období většinou po napadení plísní, která nejprve zlikviduje jejich listy, čímž rostlina ztrácí schopnost růst a vyživovat plody. Nám se tento rok podařilo život okurek
    Receptů na kváskový chléb je nepočítaně. I já jsem jich vyzkoušela hned několik. Celý můj vývoj, od tuhého chleba ve tvaru hranolu pečeného ve formě, přes první pokus o bochník až po opravdový chléb hodný pekařského mistra najdete spolu s fotkami ve starších článcích právě na tomto webu. Bez mučení přiznávám, že mně sice chutnal ve všech tvarech a od samého začátku, ale s mými milými domácími to bylo trochu složitější. Až chlebíček upečený podle tohoto receptu chutná opravdu všem. Včetně mé dcery i mého přítele. Dokonce až tak, že jsme úplně přestali kupovat chléb v obchodě.


Zanechat komentář Zrušit odpověď

    Že je zelenina zdravá, o tom není pochyb, zejména u té doma vypěstované. Když si koupíme rajče v obchodě, ne vždy má takovou vůni a chuť, kterou očekáváme, pokud máme možnost jíst domácí zeleninu. Městští lidé však takovou možnost nemají a tak jim obchod může prodat i rajče nezralé. A
    Nejprve nakrmíme kvásek. Vezmeme 1 PL živého kvásku . Buď z chladničky toho, co zůstal od minulého pečení, nebo ti, komu jsem kvásek dala, mohou použít celé množství, které ode mě dostali (mám vyzkoušeno, toto množství je akorát). Vložíme do misky, přidáme 75 g jemné celozrnné mouky (může být žitná i pšeničná) a 95 g teplé vody . Dobře promícháme a necháme přikryté potravinovou fólií upevněnou gumičkou při pokojové teplotě 12 hodin odpočívat. Nejlépe z večera do rána.
    Můžete používat tyto HTML tagy a atributy: <a href= title=> <abbr title=> <acronym title=> <b> <blockquote cite=> <cite> <code> <del datetime=> <em> <i> <q cite=> <s> <strike> <strong>
    Zdravím. Ze začátku jsem pekla hodně chleba klasicky v troubě. Recepty jsem si hledala a zkoušela z netu, kuchařky ale pak jsem slyšela o domácí pekárně „spam odstraněn“ a jsem z ní nadšená.


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00