Jak na věc


citronové půlměsíčky

Podložka dortová stříbrná - kruh 10 - PME

    Tedy paní Mílo, opět obrovský obdiv a uznání. Úžasné, nenacházím slova pro vyjádření obdivu k vašemu umění. Doprovodné texty, nezištně a do detailů popsané, prostě opět se jen klaním. Toto musím zkusit...Krásné svátky a těším se na další vaše skvělé kousky.Alice
    Zdravím, bohužel, tartaletky jsem ve velké formě nikdy nepekla, jen tady ta jedna citronová je trochu větší, cca 15 cm. Ideální je koláčová forma s vyjímatelným dnem, ale myslím, že nebude problém vyklopit i z klasické. Těsto je křehké, ale zároveň pevné, takže bych se nebála. Jen je potřeba nechat vychladnout, protože hned po upečení je těsto měkké a mohlo by se poškodit. Uvedené množství těsta by dle mého odhadu mělo stačit na formu 20-22 cm, u krému si nejsem jistá, záleží, jak vysokou máte formu ...
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Dobrý den, nemáte náhodou zkušenost s pečením tohoto receptu do normální koláčové formy? Je to zhruba dávka na 1 koláč? A myslíte, že by bylo možné i z velké formy korpus vyklopit? Nebude moc křehký? Chtěla bych to dát jako dárek a vypadalo by to bez formy lépe :)Děkuji


Smažený kapr v trojobalu s bramborovým salátem

    Dobry den, záleži, od jakého výrobce olej máte, dávkování se bude určitě lišit a je potřeba se řídit pokyny výrobce nebo vlastní chutí. Já mám olej od firmy Just a dala jsem v tomto receptu asi 4 kapky :)
    Tak to bylo tedy rychlé pečení :)) každopádně jsem moc ráda, že koláč chutnal a povedl se i ve velké formě, inspirace pro ty, kteří nemají malé formičky :)
    Dobrý večer, děkuji :) to mě moc těší. Ano, myslím, že můžete udělat i jeden velký koláč. Jen doba pečení bude o něco delší, ale poznáte podle barvy :) citronový krém neteče, takže koláč půjde i dobře krájet. Místo formiček na tartaletky se dají použít třeba formičky na košíčky nebo pokud máte formu na muffiny, můžete upéct malé košíčky i v ní :)
    Dobrý den, dnes jdu na soutěž a vybral jsem si tento recept ale pořád jsou tartaletky takově tvrdší ale křupavé, chtěla jsem aby byly trošku měkčí ale nevím jak na to :-)
    Dobrý večer, recept mě moc zaujal (jako spousta dalších od Vás, smekám),ale nemám zatim formičky na tartaletky...myslíte, že to půjde i do velké dortové formy jako koláč?


Listový závin s jablky a rozinkami

    Tyhle palačinky stojí a padají s citronem. Dává jim nezaměnitelnou lahodnou chuť. Jsou lehké, a přitom výrazné. Když je připravíte jako dezert, všichni budou volat po přídavku!
    Hezky den,chtela bych se zeptat,kolik kapek citronoveho oleje je potreba v receptu pouzit. Nahradi jedna kapka kuru z jednoho citronu nebo je davkovani jine?
    Zdravím Lenko, ano, určitě, také už jsem je pekla i ve formě na mini muffiny :) těsto je dost mastné, takže to jde dobře, případně můžete pro jistotu vymazat :)
    Marcelo, děkuji :) ano, můžete si vejce rozklepnout do misky, rozšlehat a pak odvážit. Já obvykle rozklepávám po jednom, u posledního si oddělím bílek a jako první přidám žloutek. Pokud mi část bílku zbude, schovám třeba na makronky :) váha vajec je samozřejmě bez skořápky. Mila
    Alice, děkuji za Vaše slova :) moc si toho vážím a jsem ráda, že mé příspěvky tak příznivě vnímáte :) tartaletky zkuste, krém se skvělý. Krásné Velikonoce. Mila
    Zdravím, tartaletky by měly být křehké, ale pevné, těsto nesmí být rozmáčené, ale zase na druhou stranu ne tvrdé :) Druhý den po naplnění je mám vždy už dobré ... nesete na soutěž už hotový dezert nebo budete péct až tam?


Grilovaná kuřecí prsa s kuskusem

    Magdo, děkuji za Vaši zkušenost :) třeba se bude někomu hodit :) musím říct, že mě se tohle zatím nestalo, krém vždy ztuhl. Jako možná příčina mě napadá jedině málo provařený základ, špatné máslo nebo jedině, že jste omylem dala jiné množství surovin :)) ale opravdu jen hádám, občas se něco povede, ani člověk neví jak :) Já dávám citronový krém našlehaný s mascaporne a smetanou na cupcakes a je to také dobrota :) mějte se fajn. Míša
    Ahoj Maru, klidně můžeš plnit den předem, my jsme jedli část dokonce až druhý den po naplnění a tartaletka byla pořád krásně křehká :) ten citron je příjemná změna :)
     V míse utřeme máslo se 150g cukru, přidáme žloutky, kůru a šťávu z citronu, vmícháme mouku a rychle vypracujeme hladké těsto. Zabalené ve fólii necháme odležet do druhého dne.
    V míse utřeme máslo se 150g cukru, přidáme žloutky, kůru a šťávu z citronu, vmícháme mouku a rychle vypracujeme hladké těsto. Zabalené ve fólii necháme odležet do druhého dne.
    Ahojky Míšo, chci se jen zeptat zda se dají tartaletky naplnit krémem den předem, aby se to těsto nerozmočilo. Vypadají výborně a citrónová chuť s ovocem je super
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!


Vykrajovátka - perníková chaloupka - Ibili

    1 V kastrůlku přiveďte k varu 30 ml vody. Snižte teplotu a postupně přidávejte máslo. Pro­šlehávejte, dokud se úplně nerozpustí. Ve středně velké míse promíchejte mouku, cukr a sůl. V jiné prošlehejte mléko, vanilkový extrakt a vajíčka. Mléčnou směs postupně přidávejte k mouce a míchejte, abyste získali hladké těsto. Pak přidejte máslovou hmotu a důkladně zpracujte. Těsto přesuňte do vzduchotěsné nádoby a nechte chladit v ledničce minimálně dvě hodiny, nejlépe však přes noc.2 Na pánev s trochou rozpuštěného másla dávejte vždy 2–3 lžíce těsta. Na středním plameni smažte palačinky, aby okraje zezlátly a prostředek byl suchý. Poté otočte.3 Teď je na řadě poleva: na středním plameni za stálého míchání rozehřívejte cukr v 60 ml vody, dokud nevznikne čirý sirup. Zahřívejte k varu. Nechte sirup vařit, až zhnědne; pánvičkou při tom mírně kružte. Odstavte, přidejte citronovou šťávu, likér, máslo a 30 ml vody a rozmíchejte (případně znovu rozvařte).4 V těžkém hrnci zalijt
    Dobre ranko,Jen jsem se chtela podelit o zkusenost s citronovym kremem. Delala jsem ho jiz nekolikrat a vzdy se skvele osvedcil a vsem chutnal, jenze jak to tak byva, kdyz pecete na nejakou velkou prilezitost a chcete, aby vse bylo precizni, vzdy se neco nepovede ☺ Mne se to stalo s citronovymi tartaletkami. Krem mi vzdy krasne ztuhnul, ale naposledy kdyz jsem ho nalila do tartaletek, nechala pres noc v lednici a rano chtela prevezt na oslavu...ouha, kremik neztuhnul a lil se ven. Mimochodem miso nevite, cim to muze byt? Nedostatecnym vyslehanim? Nicmene nemela jsem cas uz delat novy, proto jsem ho ze vsech tartaletek vyskrabla a vyslehala s mascarpone. Kremik krasne drzel a byla z toho taky super mnamka. Takze pokud by byl nekdo takovy umelec jako ja
    Zdravím Míšo, myslíte,že by šlo tyto tartaletky upéct ve formě na muffiny stejně jako to máte u těch se slaným karamelem? Nebude pak problém s vyndáváním? Děkuji :)

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00