Jak na věc


celerová pomazánka na chlebíčky

Proč bychom měli jíst celer především na podzim?

    Na mém bývalém pracovišti se celerová pomazánka připravovala vždy, když byla nějaká menší oslava. Její příprava je velmi snadná, suroviny k tomu jsou levné a pomazánka je velmi osvěžující a přitom zdravá. Proto pomazánka chutná i těm, kdo zeleninu nemají moc rádi, obzvlášť když je celerová pomazánka použita jako základ pro chlebíčky se šunkou a vejcem, což je taky možné a dobré.
    Jak na to? Na hrubém struhadle nastrouhám čtvrtku menšího oloupaného celeru a malou mrkev. Nastrouhanou zeleninu zakapu lžící citronové šťávy, přisypu půl lžičky soli a půl lžičky sladidla. Pak přidám velkou lžíci majolky, kelímek bílého jogurtu a pár kapek worchesterové omáčky. Vše promíchám a dám do lednice odležet.
    Připravíme si suroviny podle seznamu. Sýr eidam bloček a vejce na tvrdo nastrouháne, přidáme utřený česnek se solí, pepř a nasekanou pažitku. Přidáme majonézu a vše opatrně zamícháme.


Zaregistrujte svou doménu také u Českého Hostingu !

    Celerová pomazánka: Když Kluci v akci představovali v televizi recept na celerový salát, dostali jsme chuť na chlebíčky s dobrou celerovou pomazánkou. Úroda ze zahrádky celer nabídla, a tak už nebránilo nic tomu, udělat si celerovou pomazánku doma hned. A pěkně si ji na chlebíčky namazat. Ale podle kterého receptu? Ručně psaný sešitek s osvědčenými recepty pro strýčka příhodu nezklamal. Stálo v něm: nejlepší celerová pomazánka na chlebíčky, celerová pomazánka s vejci a celerová pomazánka s česnekem. A protože jsme gurmáni a lednice byla plná potřebných surovin, udělali jsme všechny tři. Však našly uplatnění i další den.
    Co je třeba: čtvrtka celeru (200 g), jedna menší mrkev (100 g), citron, sůl, práškové sladidlo, lžíce majolky (60g), bílý jogurt 150 ml, worchesterová omáčka.
    Protože tatarská omáčka došla, sáhli jsme do lednice po měkkém tvarohu. Nakonec jsme použili 1 středně velký celer, 1 tvaroh, pár stroužků českého česneku, asi 50 g rostlinného tuku, trošku hořčice a dozdobili čerstvě nasekanou pažitkou a rajčetem.
    Syrový celer jsme samozřejmě očistili, oloupali a nastrouhali na struahdle. Navíc jsme ale do pomazánky přidali oloupaná a nastrouhaná jablka pro ozvláštnění chutě pomazánky. Do směsi přidali nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhaný sýr a na kostičky nakrájenou uzeninu. Dochutili solí, šťávou z citronu a vmíchali majonézu. Celerovou pomazánku jsme podáváme natřenou na plátcích domácí veky, na tmavém chlebu chutná stejně tak výborně. Chlebíčky jsme posypali najemo nastrouhaným křenem a nadrobno nasekanou pažitkou. Opravdu mňamózní!


Smoothie jako ideální svačina proti nachlazení

    300 g celeru, 100 g sýru typu Eidam, 100 g měkké uzeniny, 2 jablíčka, 1 středně velká cibule, majon=za, šťáva z citronu, sůl, křen na dozdobení celerové pomazánky zelené bylinky (pažitka)
    Pomazánky na chlebíčky a jednohubky nejen na Silvestra. 5 nejlepších receptů na pomazánky na chlebíčky o které jste si napsali. Pomazánky jsou základ na chlebíčky a jednohubky. Můžete je použít jen tak s vekou, rohlíky nebo dozdobit uzeninou, sýrem, vlašskými ořechy a podobně.
    Je pravda, že celerová pomazánka je zdravá už jen proto, že pro její přípravu obvykle zpracujeme syrový, nevařený celer. Zachová si tak vitaminy, které vařením ztrácí. V kuchyni ale rádi experimentujeme, a tak jsme celer uvařili v osolené vodě a nastrouhali na struhadle. Měkký tvaroh jsme smíchali se změklým tukem, přidali prolisovaný česnek a celer. Promíchali. Celerovou pomazánku jsme nakonec podávali natřenou na chlebíčcích zdobenými čerstvě nasekanou pažitkou a plátkem rajčete.
    Díky za komentář a nápad s pórkem Jsem ráda, že znáte tento recept. Nedávno jsem tuto pomazánku dala na plátky celozrnné veky a pak zdobila jako chlebíčky. Byly moc osvěžující, vlašák já vůbec nepoužívám. Adéla


4. Vajíčková pomazánka na chlebíčky

    K přípravě chlebíčků je potřeba bílý chléb – veka – žemlovka. Veku si můžeme sice koupit, domácí má ale pár předností. Neznáte-li recept, inspirujte se receptem na domácí veku na chlebíčky zveřejněném na mém blogu. Celerovou pomazánku, stejně jako jakoukoli jinou, kterou na chlebíčky mažeme, nikdy neuhlazujeme nožem. Jíme i očima a takto upravené chlebíčky nejsou příliš pěkné. Pomazánku rozstíráme nožem s kulatým okrajem od jednoho konce povrchu konce chlebíčku nanášíme vrstvu za vrstvou, až je celý chlebíček pomazánkou pokrytý. Můžeme používat i vidličku.
    Připravíme si suroviny podle seznamu. Vyndáme máslo z lednice aby změklo. Mezitím uvaříme vejce natvrdo. Vejce uvařená natvrdo rozřízneme nožem a vyjmeme žloutky. Žloutky rozmícháme se změklým máslem a hořčicí. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájenou kyselou okurku, promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme na kostičky nakrájené bílky. Opatrně zamícháme.
    Připravíme si suroviny podle seznamu. Brambory uvaříme na měkko, vejce natvrdo. Brambory, vejce na tvrdo a kyselou okurku nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme majonézu a hořčici. Osolíme a opepříme. Vše důkladně zamícháme.
    Očištěný syrový celer jsme nastrouhali najemno a pokapali šťávou z citronu. Promíchali s domácí tatarskou omáčkou, kterou jsme chystali na oběd, nadrobno nakrájenou cibulí ze zahrádky a petrželovou natí. Nakonec jsme do celerové pomazánky vmíchali nahrubo nakrájená slepičí vejce a pomazánku osolili. Celerová pomazánka na chlebíčcích byla výtečná!


Celerová pomazánka na chlebíčky

     Zobrazit příspěvek na Instagramu Zapečená snídaně. Vejce caprese
    Možná si říkáte, že vám celer nechutná, přesto tuto pomazánku zkuste. Celer za syrova v pomazánce chutná opravdu jinak, než známe jeho klasickou chuť ve vývarech. To, že je tato pomazánka velice zdravá a díky tepelně neupravené zelenině obsahuje velké množství vitaminů, už asi není nutné zvláště vysvětlovat.
    Tak a pomazánky na chlebíčky a jednohubky jsou hotové! Další recepty na vánoční a štědrovečerní jídla naleznete na našich stránkách v rubrice Recepty. Dostanete se tam kliknutím na zelené tlačítko níže. Recept si můžete vytisknout nebo poslat kamarádkám pomocí sociálních tlačítek pod článkem.
    Připravíme si suroviny podle seznamu. Do dostatečně velké misky nastrouháme na jemno syrovou mrkev a oloupaný omytý celer. Přidáme majonézu. Ochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí. Suroviny zamícháme dohromady. Dále do lednice vychladit. Mažeme na veku nebo jednohubky. Ozdobíme snítkou petrželky.


Rajská omáčka s pečenými masovými kuličkami

    Připravíme si suroviny podle seznamu. Hermelín nakrájíme na tenké nudličky. Přidáme česnek utřený se solí, nadrobno nasekanou cibuli, lžíci hořčice. Opatrně vmícháme majonézu. Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Na ozdobu můžeme použít mletou papriku.
    Celerovou pomazánku máme taky rádi, nejvíce dcera. Já ji strouhám najemno, což dá víc práce, takže to zkusím podle vás nahrubo. Nedávám worchesterová omáčku, to je určitě chuťové vylepšení. Ještě dávám na drobno nasekaný porek. Jak to píšu, už mám chuť, dneska určitě udělám – tu vaši variantu.
     Zobrazit příspěvek na Instagramu Extra vláčný kakaový dort

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
200
15296
cache: 0024:00:00