Jak na věc


bratislavské plecko

Přes 60800 receptů na jednom místě

     Do základu přidáme maso, opečeme je, přidáme rajčatový protlak a mírně podlijeme vodou. Pod poklicí zvolna dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Provařenou omáčku procedíme přes hustý cedník a přimícháme do ní vařenou zeleninu nakrájenou na nudličky, okurky a scezený hrášek. Omáčku ještě krátce převaříme.
     Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme citronovou šťávu, rozmícháme a provaříme. Během varu přilijeme mléko, omáčku dosolíme a přilijeme smetanu.
    Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme citronovou šťávu, rozmícháme a provaříme. Během varu přilijeme mléko, omáčku dosolíme a přilijeme smetanu.


mohou pouze přihlášení uživatelé.

    Tak už to mám, vždy přemýšlím, proč když si dám nějaké tradiční jídlo s tradičním názvem a velmi často dostanu hrůzu, která byla ne zcela zjevně původně inspirována tím očekávaným pokrmem, proč se tak stalo. Když každý kuchyňský artista přidá ze své palety kulinářského umu, pak to nemůže dopadnout jinak. Čtenář toho prvního komentáře je nadšen geniálními úpravami, ale ne zase do té míry, že by je respektoval beze zbytku, tedy zamění nechutné sádlo za íkstra verdžin olivový olejíček, odporný protlak za lahodný Hamé kečoupek, hrášek nesnáší, čili přidá kostičky naprosto geniální cuketky s kožkou, aby zachoval barevnou škálu, ale nebude tam přeci cpát tolik kritizovanou náhradu citronu v podobě octa z okurkového nálevu, když snadno může sáhnout po ždibci šťavky z kysaného zelí, kterou pečlivě vymačkal, když připravoval z první části plece neutrální segoš. A když nakonec mléko a odporně tučnou smetanu nahradí zdravou syrovátkou a lightkou od Dandone vznikne skvost, který ocení i každá anae
    Do základu přidáme maso, opečeme je, přidáme rajčatový protlak a mírně podlijeme vodou. Pod poklicí zvolna dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.
    Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citrony, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Okurky nakládané, Sůl, Tuk, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
     Provařenou omáčku procedíme přes hustý cedník a přimícháme do ní vařenou zeleninu nakrájenou na nudličky, okurky a scezený hrášek. Omáčku ještě krátce převaříme.


Silikonová forma na pečení – rybka - Silikomart

    Milý Petře,děkuji za návštěvu blogu a trochu rozčilený komentář :). Pavla píše, že se receptem nechala inspirovat. A to je vpořádku. Vždyť všechny recepty, i ty, které dnes považujeme za tradiční, vznikaly různými obměnami. Někdo něco zaměnil, vynechal nebo přidal a nový recept byl na světě. Taková svíčková, segedin, bratislavské plecko, vepřové na paprice ... a na začátku byl jen kousek masa.Také nemám ráda, když si v restauraci objednám klasiku pod zavedeným názvem a pak zírám, co že to na tom talíři vlastně je. V tomto případě by vše mělo být dodrženo podle receptu a výsledek by neměl negativně překvapit.Ale vaření doma kolikrát improvizaci přináší. Ať už z nutnosti spotřebovat zbytek surovin ze špajzu či lednice nebo je třeba ze zdravotních důvodů něco nahradit nebo vynechat. Pak je dobrý důvod vzít základ nějakého receptu a přizpůsobit si ho. Samozřejmě se výsledný pokrm nebude jmenovat jako ten, který dodal prvotní impuls. Takto vzniknou variace známých receptů a vůbec nemusejí b
    Zdravim vsechny,v mrazaku mi starla plec od biocunika, tenhle recept se mi libil.Mrkvicku a celer jsem varila v omacce, okurky jsem vynechala, damy je nechteji. Ale misto citronu jsem omacku ochutila nalevem z okurek. Misto knedliku byla ryze (cista lenost) a bylo to moc dobre. Zdravim Pavla
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00