Jak na věc


bramborové šišky se strouhankou

Bramboráčky s kysanou smetanou a nivou

    Brambory → Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, pak přidáme mleté maso, mícháme a oddělujeme, aby se nám neslepilo. Přidáme protlak, hořčici, bylinky, osolíme, okořeníme a dusíme doměkk ... Pokračovat »
    Recept jsme pro Vás připravovali včetně natáčení, fotografování, stříhání a titulkování téměř 50 hodin, ale výsledkem je pro Vás opravdu excelentní návod na excelentní rizoto, které uspokojí i náročné strávníky. Snad jen vegetariáni mají tentokrát smůlu.
    Brambory → Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě doměkka. Mezitím si připravíme z másla a mouky světlou jíšku. Po scezení brambor jíšku zalijeme větší částí vývaru z brambor a uvaříme husto ... Pokračovat »
    Brambory → Na pánvičce na tuku mírně osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme klobásu nakrájenou na kolečka, malou chvilku osmahneme, přidáme nakrájené brambory, zase chvilku osmahneme, pak přidá ... Pokračovat »
    Brambory → Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Necháme chvíli odstát, pak z nich do hrnečku slijeme vodu. V hrnečku vodu necháme také krátce odstát a pak opatrně slijeme přebytečnou vod ... Pokračovat »


Smažené masové kuličky Köttbullar – IKEA se smetanovou omáčkou

    Brambory → 4 brambory si uvaříme , 4 brambory oloupeme, nastrouháme. Uvařené brambory stačí nastrouhat na struhadle k těm syrovým. Přidáme vajíčko, na kostičky nakrájené rohlíky, lžičku soli ... Pokračovat »
    Brambory → Nastrouháme syrové brambory, okořeníme a zpracujeme s moukou, a strouhankou. Naběračkou lijeme těsto na rozpálený olej a na opečenou stranu rozetřeme sýrovou pastu, kterou jsem vy ... Pokračovat »
    Není v nich česnek, ba ani špetka majoránky, přesto jejich chuť přitáhla pozornost všude tam, kam vstoupil Ingvar Kamprad - majitel obrovského byznysu pod jménem IKEA.|
    Brambory → brambory nakrájíme na tenké plátky uvaříme s rozmarýnem a pak usmažíme ve velkém množství leje podáváme ze salátem a masem ... Pokračovat »
    Po dlouhém experimentování přinášíme recept na tradiční kuličky, které známe z obchodního řetězce IKEA. Tento recept byl přeložen ze švédských stránek a váhové poměry byly upraveny na u nás používané  gramy a mililitry. Receptů je na toto téma hodně, podle našeho názoru se tento chutí těm originálním velmi přibližuje, a to až tak, že nepoznáte rozdíl....|


Pikantní rizoto z kuřecích zbytků

    Brokolice je bohatá na vitamin C, (beta-karoten) (provitamin A), vitamin E, vitamin B1, kyselinu listovou (B9) a vitamin B2, z minerálních látek obsahuje především draslík, vápník, fosfor a síru. Bohatá je samozřejmě i na vlákniny. V poslední době se objevily studie, které potvrzují, že brokolice výrazně ochraňuje lidský organismus proti volným radikálům, toxickým a rakovinotvorným látkám.
    I když jste nikdy nevařili, podle tohoto videonávodu zvládnete vynikající rizoto úplně hravě. Bude nejen šťavnaté, ale plné zeleninové a masové pikantní chuti. |
    Brambory → Brambory i se slupkou omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky, dáme na plech, osolíme, opepříme a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a petrželku, zakapeme olejem a dáme péct do vyhřáté t ... Pokračovat »
    Výborný recept na rybí maso. Když dostanete pstruha darem od rybáře, máte skvělé jídlo opravdu téměř zadarmo. To se v Česku děje dosti často, proto jsme toto jídlo také zařadili mimo jiné i do sekce levných jídel.|
    Brambory → Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí oloupeme a nakrájíme. Přidáme nakrájenou cibuli, kapii, okurky, sýr, salám a vejce. Mrkev, celer a petržel nakrájíme na kostičky a krátce ... Pokračovat »


Babiččiny nadívané knedlíky s uzeným a hlávkovým zelím

    Pho bo (čti "pfá bó") polévka je hit součastnosti. Pokud budete postupovat podle našeho návodu, bude pro vás její výroba docela jednoduchá. Nejdříve si přečtěte celý návod, zhlédněte video, a pak již stačí vytisknout ingredience a hurá nakupovat. Naše tipy najdete na konci tohoto receptu.|Tip 1: Vývar dělejte vždy ve větším množství. Nemusíte se bát, že by Vám polévka nechutnala. Vývar lze pohodlně zamrazit. Je to ta nejpracnější věc na celé polévce, ostatní je již v misce za chvilku.|Tip 2: Bylinky se v běžných obchodech shání těžko, když však oslovíte prodejce na vietnamských tržnicích, rádi vám poradí. Pro tuto variantu uvádíme bylinky i ve vietnamštině, každý vietnamec okamžitě ví, o co jde. Nejlepší je zavítat do pražské Sapy - (obrovská vietnamská tržnice), kde seženete opravdu vše. Pokud tuto možnost nemáte, pak věřte, že i ti vietnamští trhovci, kteří mají stánky třeba až u hranic, do Sapy jezdí nakupovat, a tudíž vám bylinky mohou přivézt. Použijte osvědčenou přesvědčovací met
    © 2009 – 2019 NAŠEPENÍZE.CZ s.r.o., všechna práva vyhrazena. Šíření jakéhokoliv obsahu bez předchozího písemného souhlasu provozovatele, nebo vlastníka autorských práv k obsahu je výslovně zakázáno. O nás - kontakty | Podmínky používání | Reklama | Newsletter | RSS články | RSS recepty | Facebook | Přidat na Seznam
    Ovocné košíčky podle tohoto videonávodu zvládne i úplný začátečník. Cena bude nesrovnatelně nižší než v obchodu, navíc budou obsahovat ovoce přesně podle vašich představ.
    Jakou hustotu kaše si zvolíte je jen a jen na Vás. Také mléko můžete zvolit s různým obsahem tuku. Jako vždy je toto jen základní návod, který si každý kuchař rozvine podle svého citu a fantazie.
    Brambory → Uvařené brambory scedíme, rozšťoucháme, přidáme vejce, máslo a ručním šlehačem dohladka vyšleháme. Pak vmícháme petrželku.Plníme do cukrářského rukávu, tvoříme pusinky na plechu s ... Pokračovat »


Francouzská vepřová kapsa se zeleninovou náplní

    Brambory → Brambory nastrouháme na hrubo, osolíme, přidáme vejce a postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto, které se nelepí. Z těsta vytvoříme menší šišky, vhazujeme do vroucí oso ... Pokračovat »
    Chemické látky, jež jsou obsaženy v brokolici dokážou "opravit" DNA v buňkách a tím zabránit jejich rakovinnému bujení. V tomto receptu vám bude brokolice chutnat určitě! |
    V tomto receptu vás nebudeme navádět ke sbírání zbytků kdesi... Myslíme tím kuřecí porce, které by nám třeba po nedělním obědě zabíraly v lednici zbytečně místo.|
    Tento medový perník máte opravdu za chvilku. Stačí vše zamíchat, zatočit v mikrovlnce a vyklopit na talíř. | Mějte na paměti, že tento recept je opravdu takový nouzový "vyprošťovák". Pokud máte čas perník v horkovzdušné troubě upéct normálním způsobem, pak bude nejen chutnější, ale také déle vydrží čerstvý. V tom případě pečte při 180°C asi 20 až 30 minut. {text:"Konec pečení poznáte tak, že když do korpusu píchnete špejlí, a vytáhnete ji nelepivou, máte hotovo. Testujte takto moučníky nejen na krajích, ale i uprostřed."}


Slaninové bramborové knedlíky I

    Brambory → Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě do měkka. Oloupeme je a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme na tvrdo a nastrouháme na hrubo. Přidáme nadrobno nakrájené kyselé okurky, př ... Pokračovat »
    Složení těchto rybích kroket budete mít plně pod kontrolou. Za pár korun tak budete mít spoustu zdravého pokrmu bez chemikálií.|Když dostanete rybu od rybáře, bude pokrm téměř zadarmo.|Rybí krokety můžete bez obav zamrazit. Dejte je i s prkénkem do mrazáku a po hodině je sesypejte do velkého igelitového pytle. Pokud však budete krokety mrazit, nepoužívejte mražené maso.
    Pro masové kuličky IKEA nehledejte přesně popsaný recept, ten totiž nenajdete. Vyrábí je totiž několik výrobců, a přesný recept je tajný. Dokonce jeden z výrobců přidával do kuliček soju, kterou ale jaksi opomněl uvést v deklarovaných surovinách na obalu. O zprávě se dočtete ZDE
    Brambory → Brambory oloupeme dáme do hrnce, přidáme bobkový list, nové koření a sůl, zalijeme vodou a dáme vařit. Vaříme do měkka. Po uvaření brambory vyjmeme a každou bramboru zabalíme do sl ... Pokračovat »

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
200
16307
cache: 0024:00:00