Jak na věc


bramborové šišky se strouhankou

Soudky se špenátem, lilkem a slaninou

    Brambory → Uvařené brambory scedíme, rozšťoucháme, přidáme vejce, máslo a ručním šlehačem dohladka vyšleháme. Pak vmícháme petrželku.Plníme do cukrářského rukávu, tvoříme pusinky na plechu s ... Pokračovat »
    Brambory → Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, pak přidáme mleté maso, mícháme a oddělujeme, aby se nám neslepilo. Přidáme protlak, hořčici, bylinky, osolíme, okořeníme a dusíme doměkk ... Pokračovat »
    Brambory → Brambory i se slupkou omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky, dáme na plech, osolíme, opepříme a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a petrželku, zakapeme olejem a dáme péct do vyhřáté t ... Pokračovat »
    Chemické látky, jež jsou obsaženy v brokolici dokážou "opravit" DNA v buňkách a tím zabránit jejich rakovinnému bujení. V tomto receptu vám bude brokolice chutnat určitě! |
    © 2009 – 2019 NAŠEPENÍZE.CZ s.r.o., všechna práva vyhrazena. Šíření jakéhokoliv obsahu bez předchozího písemného souhlasu provozovatele, nebo vlastníka autorských práv k obsahu je výslovně zakázáno. O nás - kontakty | Podmínky používání | Reklama | Newsletter | RSS články | RSS recepty | Facebook | Přidat na Seznam


Bramborák s hermelínem a žampiony

    Brambory → Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí oloupeme a nakrájíme. Přidáme nakrájenou cibuli, kapii, okurky, sýr, salám a vejce. Mrkev, celer a petržel nakrájíme na kostičky a krátce ... Pokračovat »
    Brambory → brambory nakrájíme na tenké plátky uvaříme s rozmarýnem a pak usmažíme ve velkém množství leje podáváme ze salátem a masem ... Pokračovat »
    Brambory → Na pánvičce na tuku mírně osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme klobásu nakrájenou na kolečka, malou chvilku osmahneme, přidáme nakrájené brambory, zase chvilku osmahneme, pak přidá ... Pokračovat »
    Ovocné košíčky podle tohoto videonávodu zvládne i úplný začátečník. Cena bude nesrovnatelně nižší než v obchodu, navíc budou obsahovat ovoce přesně podle vašich představ.


Rychlá kuřecí játra s fazolkami

    Pho bo (čti "pfá bó") polévka je hit součastnosti. Pokud budete postupovat podle našeho návodu, bude pro vás její výroba docela jednoduchá. Nejdříve si přečtěte celý návod, zhlédněte video, a pak již stačí vytisknout ingredience a hurá nakupovat. Naše tipy najdete na konci tohoto receptu.|Tip 1: Vývar dělejte vždy ve větším množství. Nemusíte se bát, že by Vám polévka nechutnala. Vývar lze pohodlně zamrazit. Je to ta nejpracnější věc na celé polévce, ostatní je již v misce za chvilku.|Tip 2: Bylinky se v běžných obchodech shání těžko, když však oslovíte prodejce na vietnamských tržnicích, rádi vám poradí. Pro tuto variantu uvádíme bylinky i ve vietnamštině, každý vietnamec okamžitě ví, o co jde. Nejlepší je zavítat do pražské Sapy - (obrovská vietnamská tržnice), kde seženete opravdu vše. Pokud tuto možnost nemáte, pak věřte, že i ti vietnamští trhovci, kteří mají stánky třeba až u hranic, do Sapy jezdí nakupovat, a tudíž vám bylinky mohou přivézt. Použijte osvědčenou přesvědčovací met
    V tomto receptu vás nebudeme navádět ke sbírání zbytků kdesi... Myslíme tím kuřecí porce, které by nám třeba po nedělním obědě zabíraly v lednici zbytečně místo.|
    Jakou hustotu kaše si zvolíte je jen a jen na Vás. Také mléko můžete zvolit s různým obsahem tuku. Jako vždy je toto jen základní návod, který si každý kuchař rozvine podle svého citu a fantazie.
    Recept jsme pro Vás připravovali včetně natáčení, fotografování, stříhání a titulkování téměř 50 hodin, ale výsledkem je pro Vás opravdu excelentní návod na excelentní rizoto, které uspokojí i náročné strávníky. Snad jen vegetariáni mají tentokrát smůlu.


Rady a tipy pro kuchaře i kuchařky

    Brokolice je bohatá na vitamin C, (beta-karoten) (provitamin A), vitamin E, vitamin B1, kyselinu listovou (B9) a vitamin B2, z minerálních látek obsahuje především draslík, vápník, fosfor a síru. Bohatá je samozřejmě i na vlákniny. V poslední době se objevily studie, které potvrzují, že brokolice výrazně ochraňuje lidský organismus proti volným radikálům, toxickým a rakovinotvorným látkám.
    Výborný recept na rybí maso. Když dostanete pstruha darem od rybáře, máte skvělé jídlo opravdu téměř zadarmo. To se v Česku děje dosti často, proto jsme toto jídlo také zařadili mimo jiné i do sekce levných jídel.|
    Brambory → 4 brambory si uvaříme , 4 brambory oloupeme, nastrouháme. Uvařené brambory stačí nastrouhat na struhadle k těm syrovým. Přidáme vajíčko, na kostičky nakrájené rohlíky, lžičku soli ... Pokračovat »
    Složení těchto rybích kroket budete mít plně pod kontrolou. Za pár korun tak budete mít spoustu zdravého pokrmu bez chemikálií.|Když dostanete rybu od rybáře, bude pokrm téměř zadarmo.|Rybí krokety můžete bez obav zamrazit. Dejte je i s prkénkem do mrazáku a po hodině je sesypejte do velkého igelitového pytle. Pokud však budete krokety mrazit, nepoužívejte mražené maso.


Jako jediná odměna od Vás je uznání, že to děláme dobře. Pokud si to myslíte, přidejte se k nám na facebooku.

    Tento medový perník máte opravdu za chvilku. Stačí vše zamíchat, zatočit v mikrovlnce a vyklopit na talíř. | Mějte na paměti, že tento recept je opravdu takový nouzový "vyprošťovák". Pokud máte čas perník v horkovzdušné troubě upéct normálním způsobem, pak bude nejen chutnější, ale také déle vydrží čerstvý. V tom případě pečte při 180°C asi 20 až 30 minut. {text:"Konec pečení poznáte tak, že když do korpusu píchnete špejlí, a vytáhnete ji nelepivou, máte hotovo. Testujte takto moučníky nejen na krajích, ale i uprostřed."}
    Pro masové kuličky IKEA nehledejte přesně popsaný recept, ten totiž nenajdete. Vyrábí je totiž několik výrobců, a přesný recept je tajný. Dokonce jeden z výrobců přidával do kuliček soju, kterou ale jaksi opomněl uvést v deklarovaných surovinách na obalu. O zprávě se dočtete ZDE
    Brambory → Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě doměkka. Mezitím si připravíme z másla a mouky světlou jíšku. Po scezení brambor jíšku zalijeme větší částí vývaru z brambor a uvaříme husto ... Pokračovat »
    Brambory → Nastrouháme syrové brambory, okořeníme a zpracujeme s moukou, a strouhankou. Naběračkou lijeme těsto na rozpálený olej a na opečenou stranu rozetřeme sýrovou pastu, kterou jsem vy ... Pokračovat »
    Brambory → Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Necháme chvíli odstát, pak z nich do hrnečku slijeme vodu. V hrnečku vodu necháme také krátce odstát a pak opatrně slijeme přebytečnou vod ... Pokračovat »


Taťkovy hnedle knedle se salámem a zelím

    I když jste nikdy nevařili, podle tohoto videonávodu zvládnete vynikající rizoto úplně hravě. Bude nejen šťavnaté, ale plné zeleninové a masové pikantní chuti. |
    Po dlouhém experimentování přinášíme recept na tradiční kuličky, které známe z obchodního řetězce IKEA. Tento recept byl přeložen ze švédských stránek a váhové poměry byly upraveny na u nás používané  gramy a mililitry. Receptů je na toto téma hodně, podle našeho názoru se tento chutí těm originálním velmi přibližuje, a to až tak, že nepoznáte rozdíl....|
    Brambory → Brambory nastrouháme na hrubo, osolíme, přidáme vejce a postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto, které se nelepí. Z těsta vytvoříme menší šišky, vhazujeme do vroucí oso ... Pokračovat »
    Není v nich česnek, ba ani špetka majoránky, přesto jejich chuť přitáhla pozornost všude tam, kam vstoupil Ingvar Kamprad - majitel obrovského byznysu pod jménem IKEA.|
    Brambory → Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě do měkka. Oloupeme je a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme na tvrdo a nastrouháme na hrubo. Přidáme nadrobno nakrájené kyselé okurky, př ... Pokračovat »


Zelenina v podzimní kuchyni: brokolicový krém

    Brambory → Brambory oloupeme dáme do hrnce, přidáme bobkový list, nové koření a sůl, zalijeme vodou a dáme vařit. Vaříme do měkka. Po uvaření brambory vyjmeme a každou bramboru zabalíme do sl ... Pokračovat »

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00