Jak na věc


bábovka se zakysanou smetanou

Rychlá mramorovaná tvarohová bábovka

    Katko, tahle bábovka je trochu hutnější, ale zdrcnutá? To určitě ne… Jaký používáte prášek do pečiva? Já požívám čistý z vinného kamene. Bez škrobu a mouky, které nekteré prášky obsahují…
    Dávám hladkou, nebo podle nálady míchám s pohankovou a nebo nějakou celozrnnou (jediná, která mi vysloveně nechutnala byla ječná). Polohrubou se nic nezkazí, klidně dejte polohrubou!
    Hera není máslo! Jestli chcete krásnou máslovo chuť tak zapomeňte na kraviny jako je „máslová“ Hera a podobně. Vždycky je to jen rostlinný tuk. Máslo je prověřené generacemi. Dopřávejte si sladké hříchy aspoň v trochu kvalitní podobě. A pokud máte problém jako já s laktózou, tak si máslo snadno můžete přepustit (a místo tvarohu dáte podle potřeby 200-250 ml rostlinného mléka, nebo tvaroh bez laktózy).
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
     V míse smícháme cukr, žloutek a rozpuštěnou vlahou Heru. Přisypeme mouku, prášek do pečiva a mleté ořechy. Přilijeme mléko a vše dobře promícháme....


Meta půl milionu cestujících. Brněnské letiště roste, i ve stínu úspěšné Vídně

    Bábovka je velmi oblíbené a také často připravované domácí pečivo. Na pečení se používá speciální forma na bábovku. V receptech najdete různé druhy bábovek, samozřejmě mezi nimi nechybí ořechová, tvarohová nebo mramorová bábovka. Velmi jednoduchá na přípravu je hrníčková bábovka bez vážení ingrediencí. Vyzkoušejte také recept na nejlepší bábovku na světě :-)
     V míse vyšleháme cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a celá vejce do husté a bílé pěny. Pak už opatrně, pomalu a střídavě přidáváme olej, mléko a...
    Povedla se! Bála sem se, protože těsto bylo extra hustý, až sem si říkala „bože co z toho bude“. Je výborná, přítel dnes dojedl poslední kousek a už si žádá další
    Éééé, bylo by to jako rozhovor s absolventem oboru Dement roku. Nejoblíbenější bábovku si nějak jednoduše vybrat nemůžu. Bábovka je prostě bábovka a musíte je milovat všechny. Tečka. Dneska se na vás usměje moje tvarohová bábovka. Samozřejmě, že bude mramorová…
     V míse vyšleháme máslo s cukrem, tekutým medem a se žloutky do jemné pěny. Vlijeme mléko, prošleháme a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem...
    „Týjo, ořechová. Né, počkej, tvarohová. Ale musí bejt mramorová. Nééé, vlastně jenom olejová, se špetkou citrónu, to je labůžo. A maková taky neni k zahození…„


Přidávat recepty mohou pouze přihlášení uživatelé.

    Bábovka je hit. Mísí se v ní ten správný poměr nostalgie, snadné přípravy, lahodné chuti a neodolatelné vůně. Ovšem za několika podmínek! Musí být nadýchaná jako peřinka, nesmí to být suchá dusivka, naopak musí být vláčná. Zda voní po vanilce, kakau, karamelu, citronu či oříšcích už je jenom na vás! Pečení bábovky krásně provoní celý byt, při podávání vyčaruje úsměvy na tvářích vašich hostů a vám zařídí nejednu pochvalu. A to se vyplatí!

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00