Jak na věc


angelato

Ochutnejte čerstvé těstoviny od Pasta Fresca

    Karamel a ještě lépe slaný – pro někoho novinka, pro někoho známá chuť. Pokud se chcete nechat lehce provokovat, kombinace sladkého a slaného vás naprosto uchvátí.
    Byl oblíbenou zeleninou už starých Číňanů, Egypťanů, Řeků a Římanů. Muži ho milují jako známé afrodiziakum a ženám učaroval jako přírodní elixír pro omlazení.
    Karotka neboli mrkev byla původně zvenku fialová a uvnitř žlutá. Do Evropy připutovala z jižní Asie ve dvanáctém století a ve století sedmnáctém byly v Holandsku vyšlechtěny mrkve oranžové. Ty už dnes pěstuje celý svět.
    Jsme zmrzlinová rodinná manufaktura, která denně vyrábí řemeslným způsobem zmrzlinu v jedinečné nekompromisní kvalitě a bez umělých přísad. Skutečností je, že většina zmrzlin dnes obsahují umělé konzervační látky, dochucovadla nebo barviva. Navíc mnozí mají tendenci používat prefabrikované pasty, protože to dělá výrobu zmrzliny mnohem jednodušší.


Odebírejte zapálené novinky mailem

    Nejlepší zmrzlinárnou v Praze se podnik nestal ze dne na den. Chtělo to čas, trpělivost s konzervativními Pražany žádajícími jahodovou a vanilkovou a hlavně udržení laťky v kvalitě. Zmrzlinu připravují z mléka ze statku, které jim farmář dováží. Stabilizátory a zlepšovadla chutí tu nenajdete, zato vyhlášenou pastu ze sicilských pistácií nebo ty nejlepší lískové oříšky z Piemontu. Kromě stálic je Angelato známé svými neposednými chutěmi měsíce, ve kterých pouští fantazii na špacír. Jsou nároční a mlsní, což je mně blízká kombinace. A tak se nebojí zmrzliny avokádové, parmazánové, chřestové, rebarborové, rýžové, fenyklové nebo šalvějové. Bezové květy nebo levanduli si na zmrzlinu sami sbírají. Hledají pravou cejlonskou skořici nebo farmáře, ke kterému jedou pro dýně. Třemi zapálenými dušemi Angelata je srbsko-makedonský trojlístek Biljana, Zlatko a Bojan.
    Respektujeme kulinářské tradice a pracujeme s čerstvými surovinami, které si pečlivě vybíráme. Chuť každého druhu zmrzliny testuje celá rodina, teprve potom jí nabízíme zákazníkům. Máme za cíl chránit tradiční řemeslo, kvalitu a autentičnost zmrzliny.
    Tmavě červená až fialová řepa pochází ze Středomoří a naši předkové ji znali, pěstovali a jedli už ve starověku. Z dnes lehce nedoceněné a naprosto běžné zeleniny se v Angelatu dají dělat zázraky.
    Až budete toužit po něčem fresh, osvěžte se okurkovým mojitem. Okurky, šťáva z limetky a citronu, čerstvá máta, třtinový cukr a špetka soli – a s chutí si můžete „olíznout“ zeleninu. A to podle nálady, buď virgin nebo s bílým rumem.
    Mascarpone s jahodami je italským evergreenem každé jahodové sezóny. Jemný krémový sýr doplněný jahodami je ideální sladkou tečkou léta a má to i něco navíc. Sotva se rozplyne na jazyku, už chcete další.


Právě začínáme oslovovat blogery, foodies a jiné nadšence do...

    Ne náhodou se právě v Angelatu konal křest mé poslední Kuchařky z romámu s vůní kávy a špetkou skořice. Při této příležitosti jsme totiž společnými silami připravili zákazníkům tři neobvyklé druhy zmrzliny inspirované mou kuchařkou: voňavý kokosový sorbet se zeleným koriandrem, vášnivý limetkový sorbet s mou plamennou chilli marmeládou a temný čokoládový sorbet s kávou a skořicí.
    Jemná smetana, sladký karamel, vše doladěné špetkou mořské soli – to je extravagantní chuť Angelata. Není to jen obyčejný karamel s lehkým nádechem nahořklosti. Mořská vločková sůl lehce potlačí sladkost karamelu a v jednu chvíli se chuť přemění na božskou.
    Upřednostňujeme produkty z lokální produkce a podporujeme drobné zemědělce. Nakupujeme suroviny přímo od farmářů. Když je to možné tak od českých (například mléko z malé rodinné mlékárny z Jižních Čech, dýně, švestky, mák nebo angrešt od pana Doskočila). V zahraničí jsou to pistácie ze sicilského městečka Bronte, od pana Antonina, olivový olej ze Sicílie od rodiny Romano, nebo lískové-oříšky z Piemontu od rodiny Ferrero. Nekupujeme ovoce, které procestovalo půl světa a chuť nemá téměř žádnou.


Nová knížka s názvem Londýn prostě žeru!

    Již staří Římané znali tento pikantní sýr a Boccaccio v slavném Dekameronu psal, že několik šťastlivců žije na hoře z nastrouhaného parmazánu. Král italských sýrů má jedinečné složení, světle žlutou barvu, zrnitou strukturu a jeho vůně je s „přibývajícím věkem“ stále více aromatická.
    Biljana Kebakoska skočila ze světa novinařiny a studia světové literatury do světa kulinářského umění. Stojí za kreativními a netradičními nápady chutí zmrzlin a na starosti má i marketing a komunikační strategii.
    V Praze jsme jedineční v chuťových kombinacích. Jsme tu pro všechny, kteří se nebojí neotřelých nápadů. U nás si totiž můžete líznout zmrzliny dýňové, rýžové, rebarborové, bezové, avokádové, olivové, levandulové nebo kopřivové.
    Celkem nenápadný podnik v centru Prahu nabízí čerstvě připravovanou italskou zmrzlinu v téměř 40 příchutích, z nichž vám dají rádi ochutnat. Kromě zmrzlinárny je Angelato tak trochu i kavárnou.
    Blog o zmrzlině, kreativním vaření, experimentování, objevování, riskování, porušování pravidel, dělání chyb... O všem co se právě děje v zákulisí Angelata.Hrajte si s námi.Jednoduše. Angelato
    Angelato miluje jeho jemnou a ušlechtilou chuť. Nejchutnější a nejlahodnější je čerstvý a křupavý. Vyzkoušejte s námi něco nového, chřest, jak ho nejspíš neznáte.


Co si trochu osladit život nebo jarní smoothie?

    Mrkvová královna je tak šťavnatá, tak zdravá, tak oranžová… Slávu si rozhodně zaslouží i jako zásobárna vitaminu A a beta karotenu. V kuchyni Angelata křehké karotce dodá říz trocha čerstvého zázvoru, pár kapek citronu a už je z obyčejné mrkve – neobyčejně dobrá zmrzlina…Mňam!
    V lesích se začínají objevovat první zralé ostružiny. V zahradách se pak pěstují kultivované odrůdy, většinou beztrnné s většími plody. Tyto tmavě fialové bobulky ukrývají v sobě spoustu minerálů a vitaminů – C, skupiny B, vitaminu E a K. Obsahují třísloviny, pektin a vlákninu. Čím sytější mají barvu, tím více jich obsahují. Čerstvé vás osvěží, posílí imunitu a podpoří detoxikaci organismu.
    Fíkovníky smokvoně patří k nejstarším kulturním rostlinám a Starý Řekové věřili, že jim je darovala bohyně Démétér. Byly oblíbeným ovocem i královny Kleopatry.
    Klademe důraz na sezónnost, takže pracujeme pokud možno s čerstvými surovinami. Když je angrešt, angreštujeme! Když je doba chřestu, chřestujeme! Když kvete bez, bezujeme! Smysl je v tom, naučit se naslouchat přírodě a vzít to nejlepší a správně vyzrálé ovoce které je dostupné. Chutě jsou každý měsíc sezónně obměňované.


Sdílejte tento příspěvek na sociální síti!

    Angelato se narodilo v roce 2007 z jednoduchého nápadu nabídnout kvalitní zmrzlinu. Tehdy jsme netušili, jestli náš projekt bude úspěšný, ale měli vizi, optimismus a nadšení, které nás tlačilo pořád dopředu. Nikdo z nás neměl profesionální kulinární zkušenosti, byl to spontánní nápad a výzva – zároveň to bylo a stále je vzrušující a inspirativní. Dnes žijeme svůj sen. Nevzdáváme se a běžíme za svým cílem dál. Angelato nás baví. Na něj jsme hrdí.
    Máte chuť na něco dobrého a zároveň zdravého? Barevně atraktivní sorbet z čerstvé řepné šťávy s balzamikovým octem a citronem je to pravé pro malé i velké řepomilce.. A pokud patříte spíše k „řeposkeptikům“, zkuste jí dát další šanci a třeba budete více než příjemně překvapeni.
    Výrazná barva a pikantní nakyslá chuť – to je rebarbora. Tváří se jako ovoce, ale ve skutečnosti je to nenápadná zelenina původem z Tibetu. Po celé Evropě se začala pěstovat až počátkem novověku, ve světě se proslavila až v 18. století. A pak se Rheum barbarum, reveň či rebarbora dostala do labužnického slovníku. Má své milovníky i odpůrce. Milujeme ji na sladko, v zmrzlině. Stala se oblíbenou ingrediencí v jarní kuchyni Angelato. Čerstvé řapíky, tepelně opracované, cukr a pomerančová kůra – a budete se sladce usmívat.
    Děláme prací která nás nesmírně baví a naplňuje, má význam a smysl. Z toho máme dobrý pocit, stále se něco nového učíme, rosteme a rozvíjíme se. Věříme v jiný způsob myšlení.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0039:43:14