Jak na věc


řeznictví janus petřkovice

Klikněte zde pro úpravu nadpisu

    Na prodejnu potravin navazuje prodejna řeznictví. To je zásobováno nejen masovými a uzenářskými výrobky z Řeznictví a uzenářství Koníček, ale i dalších dodavatelů. Mimo syrového masa (kuřecí, hovězí, vepřové) je možné koupit různé pochutiny k přípravě masa - tedy koření, byliny, oleje, k tomu i tradičně vyráběné sýry a podobně.
    TENKÝ PÁREK – hrubozrnný tenký párek je vyrobený z vepřového masa – ve skopovém střevě. Je vhodný pro děti – ideálně v podobě párku v rohlíku. Ideálně zavařit vodu, vypnout, hodit párky a přiklopit. Po „nafouknutí“ se může již předem tepelně upravený párek jíst.
    Selské řeznictví je dalším logickým krokem v realizaci našeho dlouhodobého záměru t.j. rozvíjet zpracování místních zemědělských surovin a rozšířit tak nabídku na místním trhu a svým zákazníkům nabídnout potraviny s jasným původem, vyrobené tradičními postupy se silnou vazbou na region Jesenicka. Proto bylo důležité vybudování zpracovatelské kapacity pro maso a masné výrobky a na to navazující prodejní prostory. Zpracovatelskou kapacitu jsme v roce 2010 vybudovali ve výrobním areálu v České Vsi.
    HOVĚZÍ KLOBÁSA – ze 100 % z hovězího masa, opracovaný krk. Klobása je vhodná například k červenému vínu. Výborná je ke konzumaci jak za tepla, tak studena, přičemž po studenu vynikne chuť koření


3D prohlídka potravin a řeznictví

    V rámci Velikonočního jarmarku, který se konal 24. 3. 2018 v areálu Koníčkova dvora, byla slavnostně zahájena (resp. obnovena) historická výroba Koníčkových uzenin v areálu bývalé likérky a pak státního statku či jatek. Řeznictví a uzenářství nabízí poctivé uzeniny - jelita, jitrnice, tlačenku, klobásy, párky, tlačenku, rolády a mnoho dalších masových pochutin, které se vyrábějí jen z kvalitních surovin a podle originálních receptur – bez chemických dochucovadel a zvýrazňovačů chuti, glutamátu a dalších chemikálií. Koníčkovy masové a uzené výrobky, které se připravují přímo v areálu dvora, si můžete koupit v přilehlé prodejně potravin a řeznictví v hlavní budově Koníčkova dvora. Mimo jitrnic a jelit jsou všechny Koníčkovy masné výrobky bezlepkové.
    SVÍČKOVÁ SEKANÁ – jde o klasicky mleté maso s vejcem a kořením, motané v bránici a následně pečené. Nepřidáváme strouhanku a naše sekaná je tudíž bezlepkovým produktem.
    UZENÉ MASO – vyrobené bez nástřiku (na sucho naložené) z kýty nebo krkovice. Do masa se nepřidává voda. Ideální po studenu k pivu, ke kořalce, na chleba s hořčicí. Stačí jen ohřát - jako knedlíky na páře a podávat (maso je už tepelně opracované).
    KLOBÁSA S PIVNÍM SÝREM – sýr je pokrájený na kostičky a vmíchává se do směsi na klobásy. Jde o tradiční Jarošovský pivní sýr. Klobása se ideálně hodí k pivu.
    ŠUNKOVÁ KLOBÁSA - je vyrobená z velice libové vepřové kýty a hovězího masa (20 %). Doporučujeme uvařit nebo po si dát jen tak po studenu. Tato klobása by na grilu byla suchá.


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00