Jak na věc


škvarková pomazánka kluci v akci

Tady můžete pravidelně ochutnat naše výrobky

    Kostky dobrého chleba s Ondrovou škvarkovou pomazánkou a kousky beraních rohů jsou skvělými jednohubkami, které dobře promastí naše útroby před silvestrovskými bujarými oslavami.
    Škvarky nasekáme najemno společně s cibulkou, kysaným zelím a petrželkou.Smícháme se sádlem a solí. Pomazánku mažeme na chleba, doplníme ředkvičkami a ozdobíme řeřichou.
    100 g škvarků1 malá bílá cibule10 malých nakládaných cibulek2 stroužky česneku1 snítka petrželky80 g měkkého tvarohu5 nakládaných beraních rohůchleba Šumava
    Lze použít jen džem nebo mražené maliny, které předem nerozmrazujeme. Zkoušela jsem ještě variantu s meruňkami, meruňkovou marmeládou a místo mandlí lískové ořechy a byla také super. Myslím, že by šly určitě použít i borůvky, broskve...
    ● 500 g škvarků● 2 jarní cibule● 300 g kysaného zelí● petrželová nať● 100 g sádla● sůl● čerstvý chléb● ředkvičky● řeřicha


Gastro Profesional s.r.o.- italský restaurační nábytek

     makova-panenka.cz - Kluci v akci – škvarková pomazánka podle babičky. „Škvarková pomazánka nás vnitřně vybaví dostatkem tuku na to, abychom vydrželi silvestrovské násilí,“ úsměvně říká Filip Sajler v pořadu Kluci v akci. Recept na škvarkovou pomazánku podle babičky.
    Díky cukrovce jsem se musel naučit omezovat cukry. Tělo si tak bylo nuceno najít chutě nové. A tak kdysi nenáviděná, nebo spíše nechutnající, niva, si našla své stálé místo na našem stole. Dlouho jsme třeba pomazánku z nivy kupovali, ale od té doby, co tak nějak sleduji co jím, si ji děláme sami. Navíc je chuťově daleko lepší.
    Děkuji za recept i tip na výlet. Mohu se zeptat, zda je zmíněný okruh bosou nohou jednodenní výlet? Nebo je třeba si na něho vyhradit více dní?Díky za odpověď :-)S.


Výborná paštika z vepřových jater

    Domácí paštiky nám zachutnaly a tak jsme využili dárku – srnčí kýty – od rodičů budoucí švagrové, a udělali srnčí paštiku (a nejen tu). Neměl jsem odvahu se pustit do experimentování (pro nás s tak exkluzivním masem), přece jen se k nám zvěřina nedostane nijak často.  Prohledával jsem tedy web a hledal něco fajnového. Srnčích paštik na netu moc není. Prakticky jsou jen dvě – ta první se opakovala na více webech a nějak mě nezaujala, ta druhá na tom byla o poznání lepe – původní název Jelení paštika s mandlemi, rybízovou omáčkou a jablkovým chutney. Originál najdete zde. Pojďme se podívat jak je výroba náročná / nenáročná a jak se povedla nám. 
    Naši kluci docela ujíždějí na tzv. bagetové pomazánce, kterou nabízí Globus. Krom vajíček těžko říct jaké má složení. Zda v tom nejsou nějaká nežádoucí ečka, či jiné „divné věci“. Proto jsem se rozhodl trošku experimentovat a zkusil si pomazánku vyrobit doma. Není to nic složitého a vše se povedlo na první pokus. Kluci rozdíl nepoznali a zbaštili ji s velkou chutí.
    Škvarky rozmixujeme v kutru, cibuli nakrájíme na jemno a vše společně orestujeme na pánvi dosklovata. Stáhneme a necháme vychladit na pokojovou teplotu.


Ďalšie odkazy - mohli by Vás zaujímať

    Dva tak trochu rozpustilí kuchaři, neboli Kluci v akci po čtvrté, tentokrát vaří se známými osobnostmi, kolegy kuchaři i dalšími milovníky dobrého jídla a pití v nejrůznějších scenériích, jako jsou hájenka v Brdech, kubánský bar, ruská hospůdka, tradiční česká zabijačka, řecká taverna, farma v Olšanech, zámek v Dačicích, jahodové plantáže, sklizeň burčáku, chatová osada u Blanice, svatováclavská pouť, mnichovský Oktoberfest, ekologická farma v Krkonoších a další. Abyste i vy mohli ochutnat z této knihy plná barev, vůní a chutí receptur na jídla klasická i experimentující, sytá i lehká zeleninová, bylinková a ovocná, knihy, kde nechybí pokrmy z plodů moře ani gurmánské speciality okořeněné exotikou dálav, připravili jsme pro vás malý předkrm: Škvarková pomazánka Bolka Polívky 10 porcí
    Nedávno jsem viděl u Vaňka video ohledně éček, ne těch neškodných, ale těch hnusných… Schválně jsem se pak díval, co jaké éčko značí. U některých byly napsány i výrobky. Dost jsem se divil, že se např. E250 (rychlosůl, rakovinotvorná látka) objevuje i v salátech. Konkrétně byl zmiňován hermelínový salát z Globusu. Nebo Grónská pomazánka z Tesca – ta má taky dost zajímavé složení. Dokážu si tedy dost živě představit, co všechno se nachází v různých salátech, pomazánkách. Navíc vždycky jsem měl nějaký odpor k jídlům, které jsou z mletého masa. Ne proto, že by to bylo hnusné, odporné a já nevím, co všechno. Ale proto, že jsem nevěřil, že takový výrobek je vyroben z kvalitního masa.


ETIX, s.r.o. - samolepící etikety

    Před nedávnem jsem dostal od tchána králíka a jelikož se králík u nás vyskytuje občas jako nedělní oběd, nedalo mi to a tentokrát jsem králíka místo nedělního oběda použil na paštiku. Na netu a v literatuře jsem dost dlouho hledal recept, který by mě zaujal. Nakonec jsem jej našel a paštiku udělal. Recept si můžete vyzkoušet i vy.
    Nedávno jsme vyzkoušeli nový recept na paštiku z vepřových jater. Docela se po ní zaprášilo a tak dnes chystáme další várku. Opravdu platí to, co jsem psal o paštikách posledně. Ať vemete jakýkoli recept, výsledek bude vždy zaručen a co víc, rozhodně to bude lepší než konzerva. Pojďme se podívat na tu dnešní. Variací je samozřejmě kvanta.
    Víte jak vypadá forma tzv. srnčí hřbet? Určitě ano. Nikdy bych nevěřil, že se paštika v ní udělaná tak rychle „vypaří“. Dokonce i ti naši caparti, jakmile ji ochutnali, přestali ohrnovat nos a pustili se do jídla. Až měli bubliny za ušima. Určitě jedna z nejlepších játrových paštik připravených doma, které jsme vyzkoušeli. Doporučuji všem. Pojďme na recept. Continue reading “Luxusní vepřová paštika” »


Škvarková pomazánka podle babičky

    Jednou z pomazánek, kterou opravdu milujeme je ta ze škvarek. Samozřejmě nejlepší je z domácích škvarek, ale pokud k takové dobrotě přístup nemáte, lze se spokojit s koupenou. škvarky najdete v kdejakém super/hyper marketu nebo u leště lépe u řezníka.
    Tak, jak v poslední době sledujeme co jíme, přišli jsme na to, že obyčejná hermelínová pomazánka, kterou kupujeme, je pořádný blaf. Hermelínu je v ní poskrovnu  obsahuje hnusný průmyslový salám a tunu majonézy. Navíc v jednotlivých obchodech se značně liší její příprava, složení a tedy i chuť. Nejhorší blaf jsme našli v Globusu – tam do ní dokonce přidávají rychlosůl. Teda abych Globusu netvrdil, je možné, že ji už nepřidávají, ale už to nějaký pátek nesledujeme, neboť si děláme svou vlastní.


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00