Jak na věc


šťáva z červené řepy

Červená řepa (20%) + jablko (80%); 2,5 litru

    Je dobrým pomocným doplňkem při léčbě leukémie, Zlepšuje stav nemocných, postižených borreliózou a klíšťovou encefalitidou, a má protimalarický a virostaický účinek. Je vhodná pro zpevnění pokožky, při kožních chorobách, při menstruačních a klimakterických potížích. Podporuje lymfatický systém, ostrozrakost, tvorbu inzulínu.
    Rajčatovou šťávu miluju,ale jen kupovanou, na domácí nemám tolik suroviny. Ostatní zeleninové jsem nikdy nedělala. Prostě mě to nenapadlo, ani kvůli času. Ale pila bych je. Kdyby mi je někdo chystal... PIjeme ponejvíce vodu z vodovoudu, děti ochucenou domácím sirupem. Je to sice samý cukr, ale myslím, že pořád lepší než sladké limonády, tam je těch přísad daleko víc.
    Když červenou řepu kvasíme, tak jako například okurky nebo jinou zeleninu, vzrůstá obsah vitamínu C, který zvyšuje vstřebávání železa. Kyselina mléčná a vlákna obsažená v cukru výrazně stimulují funkce střev a pomáhají očistit tělo od toxinů. Při procesu kvašení se výrazně snižuje obsah cukru v zelenině, ta má tedy méně kalorií a je lépe stravitelná.


EXKLUZIVNÍ FOTKY TITANICU: Jak vypadali JACK a ROSE ve skutečnosti?

    Začíná období, ve kterém býváme často nachlazení, usmrkaní, stejně jako naše děti, které se vrátily po prázdninách do školy a školky. Moje dcera začala chodit do školky a už se trápíme s kašlem a rýmou. Nejsem zastáncem multivitamínů, léků a antibiotik, nejlepší je prevence. Takové ty „babské recepty“ mám nejraději. Tento recept mi poradila má kamarádka, která šťávu z červené řepy dělá každý rok a s chutí ji pijí i její malé holky.
    Šťáva z červené řepy má spoustu léčivých účinků: Obsahuje významné množství draslíku a železa, dále sodík, vápník, hořčík, křemík, selen, měď, fluor, kobalt, vanad, lithium, jód, cesium a rubidium - vše v optimálních dávkách. Řepa obsahuje vitamíny skupiny B (kyselinu listovou, cholin), vitamin H (biotin) a provitamin A, méně vitamín C, flavonoidy, temně rudý betain ( po konzumaci řepy způsobuje neškodné zbarvení moči do červena, strhává s sebou toxiny, je antioxidant), organické kyseliny - jablečnou, vinnou, šťavelovou a citrónovou, vlákninu pektin (stimuluje peristaltiku střev a čistí je od jedovatých usazenin), aminokyseliny (asparagin, glutamin - pro metabolismus mozku), cyklické deriváty aminokyselin - betakyaniny (betanin), betalainy, triterpenoidní saponiny látky glykosidické povahy, které ve vodě pění. Velmi důležitý je obsah antokyanových barviv (protinádorový účinek).


30 lidí, co zažili ten NEJHORŠÍ možný DEN... Jejich utrpení vám zvedne náladu!

    Piju většinu života čistou vodu, mléko (nyní už moc ne) a čaj. Kávu už jsem opustila docela. Nevím, jestli bych šťávu z červené řepy vypila. Mám ráda řepu sterilovanou jako přílohu k hlavnímu jídlu. Ale věřím, že je plná vitamínů a prospěšná tělu. Navíc bych si řepu musela koupit a ta je, myslím, dost suchá. Mrkev ráda křoupu jen tak, syrovou. Už mě stála 2 zuby.
    [2]: Jarmilko, klidně lze pít jen mrkvovou a ta také udělá své a červenou řepu třeba jen po kapkách. Já jí doslova miluji a mám svojí na zahrádce, takže šťávička je doma.
    Ať si dáte šťávu z červené řepy jakkoli upravenou, nemusíme pochybovat o tom, že jste udělali něco pro vaše zdraví, krásu a fyzickou i psychickou vitalitu.
    Tato zelenina patři téměř bezkonkurenčně mezi nejefektivnější přírodní zdroje křemíku - zvaného také "minerál krásy". Křemík je nesmírně důležitý pro tvorbu a pevnost vazivových tkání a kostí, elasticitu a zdraví cévních stěn a v neposlední řadě pružnost a mladý vzhled pokožky, pevné vlasy a nehty. (Příznakem jeho nedostatku je právě například zvýšená lámavost nehtů a třepení vlasů.) Křemík celkově podporuje regeneraci celého organismu, je proto zpomalovačem stárnutí. Pravidelnou konzumací červené řepy si můžeme jeho hladinu přirozené doplnit, zároveň s dalšími důležitými minerály a vitamíny.


Zdravý životní styl by měl být základ

    Červenou řepu, která nám po kvašení zůstane, můžeme použít například do salátu, a pokud se vám podaří dostat čerstvou řepu ještě s listy, můžete si udělat například pesto.
    [1]: Jaru, červená řepa je na zvyku a já nesladím, tak mi zeleninové šťávy bez přislazování vyhovují, ale kdo má raději sladké, tak určitě lžičkou medu nic nezkazí.
    [4]: Hani, samotná šťáva jen červené řepy a mrkve je dost výrazné chuti a asi málokdo by jí mlsal, ale v ředěném stavu a pokud nejsme naučeni na sladké je velmi dobrá a osvěžující. Mám i výborný recept na sirup a po víkendu ho budu dělat, tak třeba někdo bude chtít vyzkoušet.
    Cítíte se unavení? Vaše tělo volá po detoxu. Zbavte se škodlivin pitím šťávy z červené řepy. Připravíte si ji snadno.


FOTOGALERIE: Celebrity UKAZUJÍ PRSA v průsvitných šatech. Ne každá na to ale má...

    Nádobí, které použijeme, musí být čisté, já vždy ještě vyplachuji horkou vodou. Červenou řepu oloupeme a pokrájíme na větší kusy, aby byla těžká a neplavala. Pak už jednoduše přidáme všechno koření a česnek (česnekem nešetřím, je zdravý). V převařené teplé vodě rozpustíme sůl (na 1 litr vody 1 lžička soli) a přeléváme řepu. Překryjeme gázou a necháme v teplém místě ( od teploty závisí rychlost fermentace). Pokud už máme šťávu z předešlého kvašení, můžeme trochu dolít do nového a tím se znovu kvašení urychlí.  Každý den je dobré jednou nebo dvakrát promíchat. Můžeme vždy ochutnat a po asi 5‒7 dnech, podle toho, jak chceme šťávu kyselou, sléváme do jiné nádoby, a to už je naše zdravá šťáva, kterou můžeme pít každý den nebo několikrát týdně. Nezapomeňte na to, že šťávu znovu ve sklenici neuzavíráme a skladujeme ji v lednici, kde může být až měsíc.
    Hlásím se mezi ty, kteří od mládí pijou úplně čistou vodu a dokonce z vodovodu. Asi to bude tím, že jsem na to zvyklá a nic jiného mi žízeň nezažene. Tvoje šťávička z červené řepy a mrkvičky, bude opravdu plná vitamínů a přestože mi ta červené řepa moc nevoní určitě bych ochutnala.
    Výbornou formou léčby je smíchání šťávy z červené řepy, mrkve a vody stejným dílem. Této směsi podáváme 1 litr denně. Podávání šťávy můžeme kombinovat s jinými šťávami ze zeleniny.
    Krvetvorba a imunitní systém - efekt šťávy z červené řepy je podpora krvetvorby a silná schopnost antioxidační. Zlepšení nastává i u lidí trpících poruchou imunity například při autoimunitních nemocech (alergie, zánět štítné žlázy, revmatismus..), stavech spojených s rakovinou, leukémií apod., kteří několik měsíců užívají extrakt červené řepy. Jejich stav i laboratorní hodnoty vykazují pozoruhodné zlepšení.


Arganový olej a jeho účinky na naše zdraví

    Šťáva z červené řepy významně dlouhodobě snižuje vysoký krevní tlak, působí preventivně na vznik infarktu a cévních mozkových příhod, aktivuje tvorbu červených krvinek, zvyšuje obranyschopnost organismu, působí protirevmaticky, spoluúčasní se tvorby vazivové tkáně, působí jako hepatoportektivum - detoxikuje játra, redukuje ztučnění jater (steatózu), podporuje látkovou výměnu v játrech, reguluje metabolismus triglyceridů a cholesterolu (krevních tuků), má protisklerotické účinky (čistí a zpružňuje a zesiluje cévy), zlepšuje trávení a váže na sebe radioaktivní látky a těžké kovy a pomáhá je vylučovat z organismu, upravuje střevní mikroflóru především podporou růstu laktobacilů, odstraňuje zácpu, zlepšuje vstřebávání vápníku a hořčíku, zlepšuje využití bílkovin pro mozkovou činnost, je výtečnou výživou nervů, přispívá k duševní pohodě.
    Hanko, šťáva z černé ředkve je vhodná také pro jaterní očistu, pokud můžeš, lze přisladit medem. Je vhodné jí ředit 1:1 s vodou. Pokud máš problém s játry, zařaď ještě ostropestřec a hlavně, eliminuj tučná a sladká jídla a jez pravidelně v malých dávkách po dvou hodinách.


Nejdřív obavy, pak zábava. Děsiví Krampusové poprvé strašili v Jihlavě

    Je to jednoduché, zvládne to každý, pokud se dodrží všechny následující kroky. Na internetu můžete najít několik verzí. Někdo přidává chléb pečený z kvásku, ale pokud si ho nepečete sami doma, tak nevíte, co v takovém chlebu doopravdy je. Chléb bývá často příčinou toho, že nám kvašení nevyjde, protože se může na povrchu vytvořit plíseň právě díky složení chleba nebo když není ponořený ve vodě, ale plave na povrchu. Když se objeví plíseň, v žádném případě už šťávu nepijeme ani dál nekvasíme. Je potřeba začít znovu.  Šťáva nám vyjde kyselá a míra kyselosti záleží na tom, jak dlouho budeme řepu kvasit, bývá to mezi 5‒10 dny. Můžete si každý den trochu ochutnat, a když po 6 dnech bude pro vás šťáva akorát, slijete si šťávu do sklenice nebo jiné nádoby a dáte do lednice. Tam může šťáva vydržet až měsíc, ale když ji budete pít každý den a nejlépe s celou rodinou, určitě vám tak dlouho nevydrží. Šťáva je moc dobrá, trochu kyselá, ale ani děti nemají problém takovou šťávu vypít.
    [5]: Katko, časově jsou zeleninové i ovocné šťávy nenáročné, lupneš do mixéru ovoce nebo zeleninu, přiliješ vodu a už jen mlsáš Ale je pravda, že musíš mít vlastní ovoce a zeleninu. Já třeba celou zimu hned jako první sklenici po probuzení dám jedno jablíčko a 200 ml vody rozmixovat a za minutu mám elixír zdraví a krásy
    Červené řepě by se měli vyhnout diabetici (obsah cukru může vést k nadměrnému zvýšení hladiny cukru v krvi) a lidé trpící revmatismem a ledvinovými kameny.


Čerstvé šťávy prospívají našemu zdraví

    Další velmi důležitou a bohatě zastoupenou látkou v červené řepě je kyselina listová. Ta je nepostradatelná pro plodnost žen a zdravý vývoj plodu, pro silné srdce a celý kardiovaskulární systém. Navíc také stimuluje obnovu a růst tkání (vazy, svaly, kůže, nehty, vlasy) a okysličování buněk. Kyselina listová je důležitá pro podporu správného dělení buněk, růst nových tkání a stimulaci tvorby hormonů a neurotransmiterů (dopamin a noradrenalin), které zajišťují duševní klid a pohodu. Vyšší hladinu kyseliny listové najdeme v červené řepě za syrova, tepelnou úpravou se částečně ničí. Kombinace vysokého obsahu křemíku a kyseliny listové dělá z řepy snad nejlevnější, běžně dostupnou omlazovací kúru, jakou si můžeme dopřát.
    Šťáva musí být samá chuť, Natty, kromě toho má i krásnou barvu. Já jsem s pitným režimem dost na štíru, ale piju hlavně vodu z vodovodu (jako Jarka), ta je opravdu nejlepší.
    Betain, spolu s dalšími výše uvedenými živinami, pomáhá snižovat potenciálně toxické hladiny homocysteinu (aminokyselina, která je rizikovým faktorem pro srdeční choroby a mrtvice). Betain přispívá k redukci tukových ložisek v játrech(steatóze), které jsou přítomna v játrech zejména u obézních, hypertoniků, diabetiků a při pravidelné konzumaci alkoholu.existuje výzkum o tom, že betain chrání i proti poškození mozku způsobené chronickou konzumací alkoholu. Betain ovlivňuje kyselost žaludku a reguluje trávení

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00